Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Meningspanelet
Frode Blakstad
INGES hjørne
Charles Aas, Norges Råfisklag
Månedens intervju
Norske lakseslakterier
Williams kommentar
Ferdigsnakka
Sjømatnæringen på lerret
Sundnes kommentar
På tampen fra Provence
Duellen

Domstein 100 år:
En viktig del av historien
– på ingen måte historie!

Man finner «Domstein-sjømat» nesten uansett hvor i landet man befinner seg.

Rolf Domstein med reker som sammen med torsk og laks er hovedproduktet til Domstein Sjømat. Hovedkontoret ligger i Måløy, avdelingskontorer over hele landet. Egne biler sørger for non-stop distribusjon av sjømat over hele landet. (Foto: Thv Tande)
Utgave nr. 9

Det er ingen eksakt dato. Men året var 1925 og stedet Måløy i Sogn og Fjordane. Rasmus Domstein begynte med kjøp og salg av fisk. Han visste det ikke da, men i dag — hundre år senere, er Domstein AS et av de selskapene som har satt størst spor etter seg i norsk sjømatnæring. MOWI, verdens og Norges desidert største havbruksselskap, er delvis tuftet på Domstein. Det samme er Pelagia, verdens største pelagiske konsumprodusent. Og i dag risikerer man å møte «Domstein-sjømat» nesten uansett hvor i landet man befinner seg.

På 1980-tallet var Domstein blant de tre største sjømatselskapene i Norge etter omsetning. I dag forsvarer selskapet så vidt en plass blant de 50 største. I det store jubileumsåret 2025 omsetter selskapet for rundt 1,5 milliarder kroner og gir arbeid til nærmere 200 personer. Domstein har en lang og uhyre interessant historie, men er på ingen måte historie. Selskapets utvikling bekrefter også hvor fort det kan skifte i sjømatnæringen. Verdien av Domstein-konsernet var på topp høsten 2000 — helt på bunn høsten 2003. Tre korte år fra topp til bunn!

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Sundnes kommentar

Når filéten blir et kunststykke

«Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og...

Pelagisk konsumindustri på det jevne

Inntjeningen varierer, men de siste ti årene har bransjen tjent penger hvert...
På tampen fra Provence

En gordisk knute

Det er nesten imponerende hvor mye politikk man kan koke ut av...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå