Magasin 9 – 2025 Innholdsfortegnelse Se alle utgaver Innhold nr. 9 – 2025 close Lukk LederSideblikkNF's blåMeningspaneletFrode BlakstadINGES hjørneCharles Aas, Norges RåfisklagMånedens intervjuNorske lakseslakterierWilliams kommentarFerdigsnakkaSjømatnæringen på lerretSundnes kommentarPå tampen fra ProvenceDuellen Domstein 100 år:En viktig del av historien– på ingen måte historie! Man finner «Domstein-sjømat» nesten uansett hvor i landet man befinner seg. NF's blå nf’s blå nr 9 – 2025 Aktuelle kommentarer med spark til alle sider Noen påstår at det er dyrt å være fattig. Utøverne i norsk sjømatnæring vil i tiårene fremover erfare at det er ganske dyrt å være rik også. Leder Månedens Gullfisk Rune Støstad Månedens gullfisk går til en vinstring med pultost i kjøleskapet. Månedens intervju MARTIN RASMUSSEN Andfjord Salmon er nå på full fart over i produksjonsfasen Sundnes kommentar Det steinrike landet Norge bruker mest stein per person i Europa. Over 12 tonn hver,... Spagaten mellom høyre og venstre er større enn før, og Norge står overfor enorme omveltninger. Vår største bekymring er om resultatet blir å fortsette som før. Sideblikk INGES hjørne Femtiårene Vi seilte inn i femtiårene med drømmen om en ny tid. Ferdigsnakka Cod Cluster:En tydelig stemme for kysten! — Vårt overordnede mål er å jobbe for en levende kyst og... Charles Aas, Norges Råfisklag Krevende tider for fiskerinæringen Kvoterådet for 2026 er det laveste på over 30 år – de... Frode Blakstad Tar ordet Lokaliteter som strategisk ressurs De fleste oppdrettere kjenner sine lokaliteter godt rent operasjonelt, men det operative... Stor, større, størst Sesongvariasjoner som et kunstverk av Picasso! På innsiden av Fiskeridepartementet Mange lurer på hvordan Nærings- og fiskeridepartementet egentlig er organisert, hvem som... Sjømatnæringen på lerret Hans Finnes Fiskere På tampen fra Provence Fransk byråkrati — en kunstform Får norsk byråkrati til å fremstå som en kosestund. Duellen Test dine sjømatkunnskaper! Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper! Norske lakseslakterier Rekordår for norske lakseslakterier Utviklingen har vært formidabel og stopper neppe der. Williams kommentar Kollektivt selvmord! Det er antagelig for sent å slakke opp. Skaden er gjort. Meningspanelet Meningspanelet nr. 9 – 2025 Om ICES’s kvoteråd for makrell, konsolideringen i norsk havbruk og at kun... Råstoffprisen stikker ifra! Det er nesten så vi må gni oss i øynene. Siden 2015... Ny bløggebåt til Finnsnes «Emilie» er en solid servicebåt med stor kapasitet. Aktuelt Fra ord til handling med Seafood Talks! Bli med på Seafood Talks 2025 tirsdag 11. november på Hotel Bristol i Oslo sentrum! Les mer Kalender Sjømatåret 2025 Les mer Siden Sist 27. november 2025 Statsråden svarer om snøkrabbe 23. november 2025 Smånytt uke 45-47 19. november 2025 Fiskarlaget sprekker! 19. november 2025 Etterkontroll av fiskesalslagslova og salgslagene 18. november 2025 SUK-gruppen rammes av feil 11. november 2025 Seafood Talks 2025 samler bransjen 5. november 2025 Verftskonferansen med rekord Les alle