Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2020

Lukk

Månedens intervju

Meningspanelet

NF's blå

Leder

Bent Dreyer

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Smånytt fra fiskerinæringen

Duellen

Nye investeringer

Statssekretærene

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Fem på konferanse

Sandøys kommentar

Brev fra leserne

Minneord

Minneord

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Hempels kommentar

Et år på det jevne for sjømat

Hva kan vi vente oss av 2020?

Verdens oppdrettsproduksjon bare øker og øker. Og tro ikke at det er ooppdrettslaksen som dominerer. Den kommer et godt stykke bak. Blant de aller viktigste artene er derimot reker; varmtvannsrek­er.

Skrevet av:

Erik Hempel

Utgave nr. 1 - 2020

Ved et årsskifte ser man gjerne tilbake på året som gikk og litt fremover på det året som kommer. Hva kan vi vente oss av 2020? Det korte svaret ligger i tittelen på denne artikkelen. Selv om det er en god stund til vi de endelige tallene for produksjon og handel i 2019, lager FAO hvert år et estimat ganske tidlig. For 2019 fikk vi dette allerede den første uken i 2020.

Vi har ennå ikke fått noen prognoser for produksjonen i 2020, men det antydes at verdens totale produksjon vil fortsette å øke marginalt. Oppdrett vil stå for hele økningen. I 2019 var den totale produksjonen av fisk og skalldyr estimert til 177,8 mil­lioner tonn, hvorav 86,5 millioner tonn (48,7%) kom fra oppdrett. Hvis vi antar at fangsten vil stå på stedet hvil, dvs. mellom 91 og 94 millioner tonn, og at oppdrettsproduksjonen vil øke i samme takt som de siste årene, altså 3,5-4,0 prosent, vil vi i 2020 ende opp med en total produksjon på ca. 181,5 millioner tonn.

 

Usikkerheten øker

De ulike regionene i verden har ulik utvikling, men her ser vi bare på totalen. Det er imidlertid rimelig å forvente at Asia vil øke sin produksjon en del, mens Norge antagelig vil se en fort­satt reduksjon i fangstkvantum og relativt liten økning i op­pdrettsproduksjonen.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå