På tampen fra Provence
Er ikke sjømat mat?
På tampen fra Provence er skrevet av en sentral «insider» i norsk sjømatnæring som foretrekker å holde sin identitet skjult. Artikkelserien har til hensikt å gi et skarpt skråblikk på sjømatnæringen.
Vi er godt inne i det nye året. Jeg avsluttet 2019 på samme måte som før med en variert meny av sjømat. Nok en gang kunne jeg begeistre en kvinne med mine matspesialiteter. Veien til kvinnens hjerte går mest sannsynlig via magen. Nok om det. Jeg har noe helt annet på hjertet.
Når jeg leser medieoppslag fra annerledeslandet lurer jeg på om både miljøbevegelsen og en del politikere har mistet forstanden. Flere og flere har vandret inn i en fantasiverden, og har funnet ut at den eneste måten å berge klimaet på er å påføre befolkningen skam for å spise kjøtt. I fjor presenterte stiftelsen EAT i samarbeid med det prestisjetunge medisinske tidsskriftet «The Lancet» en rapport om hva og hvor mye vi bør spise. EAT ble startet av Petter og Gunnhild Stordalen, og det er hun som fronter rapporten i annerledeslandet. Etter hva jeg leser har de visst skilt lag.