Internasjonale aviser og tidsskrifter:
Sjømat i skyggen
Er det plass til laks? Torsk? Norsk sjømatnæring og akvakultur? Våre største sjømatselskaper?
Time, Economist, Der Spiegel, The New York Times. Det er et eget sus over magasiner og aviser som dette. De er kjent i hele verden og leses av mange mennesker som er i posisjon til å ta beslutninger og påvirke. De skal også ha plass til det meste, over tid. Er det så plass til laks? Torsk? Norsk sjømatnæring og akvakultur? Våre største sjømatselskaper? Litt, men ganske tilfeldig og med negativt fortegn bortsett fra på matsidene og der man tror man har funnet den nye løsningen.
I september 2023 forlot olje- og kjemikalietankeren «Key Bay» dockene i Mauritanias nest største by Nouadhibou. Posisjonen kommer tydelig frem på kartet i en visuell reportasje i Financial Times. De som står bak den vet å synliggjøre hendelser og utnytte mulighetene en digital presentasjon gir: Posisjonen er ikke statisk, slik at vi følger bevegelsene til skipet. Det går nordover.