Sjømatmarkedet i 2024 og 2025
Tøft for torsk, rift om makrellen og laksen og tid for snøkrabbene?
Trump på topp i USA og usikker valutautvikling her hjemme skaper uansett usikkerhet for alle.
Tøffe tak og stor risiko er stikkord for de fleste som skal bringe norsk torskefisk ut i verden – enten den er fersk, tørket eller har salt i kroppen. For makrell, laks, reker og våre nye nordlige krabbearter har 2024 glidd bedre og med lysere utsikter for året som nå kommer. Kan snøkrabbe fange opp arbeidsplasser som forsvinner ut av hvitfisk? Trump på topp i USA og usikker valutautvikling her hjemme skaper uansett usikkerhet for alle.
Tøft for hvitfiskindustrien
Lerøy Norway Seafoods er klart størst innen mottak og bearbeiding av hvitfisk. Gruppen driver ti mottak og foredlingsanlegg hvorav fem leies fra søsterselskapet Lerøy Havfisk. Lerøy Havfisk, som rår over ni prosent av torskekvoten nord for 62-graden, er tett knyttet til Lerøy Norway Seafoods-anleggene ikke minst gjennom aktivitetsplikten. I tillegg til fersk og frossen filét og fer-digvare fra torsk, sei og hyse, produseres det fiskemat, saltfisk og kongekrabbeprodukter. Selskapet er en del av Lerøy Seafood Group.