Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 – 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2024

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Brev fra leserne

Guldens Lupe

Meningspanelet

Bent Dreyer

INGES hjørne

Fra toppen

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Høyviks kommentar

Sundnes kommentar

Bok på kroken

På tampen fra Provence

Duellen

Rekordkutt i 2023, men veldig, veldig langt igjen!

Figur 1: Klimagassutslippene i Norge i millioner tonn CO2-ekvivalenter etter næring, 1990-2023. Kilde: SSB
Publisert: 19. desember 2024

Sjømatnæringen er dessverre i ferd med å utvikle seg til en klimaversting. CO2-utslippene fra fiskeflåten har økt med 27 prosent siden 1990 og tungtrafikken med laks har også bidratt til en kraftig økning. At vi eksporterer over 250.000 tonn fisk med fly kommer på toppen, selv om utslippene fra denne virksomheten i liten grad blir belastet det norske klimaregnskapet – i dag. Om politikerne setter hardt mot hardt og tvinger gjennom de endringene som må til for at Norge skal oppfylle sine klimaløfter, kan sjømatnæringen få det veldig vanskelig.

Vi har ingen trøst. Om du begynner å bli lei av å lese om Paris-avtalen, klimagassutslipp og hvor mye mer Norge må gjøre for å oppnå sine ambisiøse klimamål, går du tunge år i møte. Dette temaet kommer bare til å bli mer og mer aktuelt. Av en eller annen grunn nekter norske politikere å erkjenne at vi ikke vil klare å nå målsettingen om minst 55 prosent kutt i utslippene av CO2-ekvivalenter innen 2030, og at det blir veldig vanskelig, ja nærmest umulig å kutte over 90 prosent innen 2050. Men det siste er tross alt 25 år til, og mye kan skje på så lang sikt. 2030 er bare om fem år, og da er det begrenset hva vi kan oppnå nesten uansett hva vi gjør.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå