Månedens jubileum
Firestemt Grieg vokser videre
I fjor samlet Grieg Seafood hele den internasjonale familien for å markere 25 år med oppdrett.
Månedens
Jubileum
Vi noterer at det i år er 30 år siden etableringen av selskapet. I desember ble Per Grieg jr. kåret til «Årets entreprenør» for sin innsats for selskapets vekst og vel. Det er godt med grunner til å markere Grieg Seafood nå. Om de ambisiøse vekstplanene realiseres, kan det feires på nytt om to år.
Når Andreas Kvame vrir kontorstolen litt til høyre, ser han rett ned på Bryggen i Bergen, innseilingen til Vågen og Ewos-båten som har lagt til kai på andre siden — i det hele tatt på det skvulpende hjertet til vestlandshovedstaden. Det fantastiske utsynet skyldes selvfølgelig at vi befinner oss bak glassfasaden i Grieg Gaarden — storstua til Grieg Gruppen og en manifestasjon av samme families sjøvendte virke i over 100 år.
Men direktøren i Grieg Seafood fester like gjerne blikket på veggen på den andre siden av rommet. Der henger fire kart. Områdene som utgjør fundamentet i grupperingen han leder: Rogaland, Finnmark, Shetland og Isle of Skye på den skotske vestkysten. Og canadiske British Columbia. Hjørnene av verden der Grieg-laksen lever.