Magasin 10 – 2021 Innholdsfortegnelse Se alle utgaver Innhold nr. 10 – 2021 close Lukk LederNF's blåMeningspaneletINGES hjørneSandøys kommentarHistoriske godbiterFrode BlakstadMånedens intervjuFerdigsnakkaFjordlandetNyheter fra NofimaHempels kommentarNye investeringerSundnes kommentarFisk og ForskningDuellenPå tampen fra Provence Månedens intervju STINE AKSELSEN Hun forlot lokalpolitikken i Finnmark, flyttet til Tromsø med familien og fikk... Å erobre maktens ypperste tinde i Norges Fiskarlag er ikke lett. Bare 13 personer har klart det de siste 95 årene. Leder NF's blå nf’s blå nr 10 – 2021 INGES hjørne VESTERHAVSBRØDRENE Når Island ikke har et sonetilhørighetskrav, bør sonetilhørighetsprinsippet fases ut Nyheter fra Nofima Kan verdiskapingen av hyse økes? Skal vi oppnå økt foredling i Norges, må det skje innen «bunnfisksegmentet». Les mer Meningspanelet Meningspanelet nr. 10-2021 Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema. Les mer Siden Sist 27. november 2025 Statsråden svarer om snøkrabbe 23. november 2025 Smånytt uke 45-47 19. november 2025 Fiskarlaget sprekker! 19. november 2025 Etterkontroll av fiskesalslagslova og salgslagene 18. november 2025 SUK-gruppen rammes av feil 11. november 2025 Seafood Talks 2025 samler bransjen 5. november 2025 Verftskonferansen med rekord Les alle Fjordlandet Boknafjorden i det blå skiftet Med sjelden oppmerksomhet mot ny teknologi og nye arter i fjordbassenget som... Det aller meste går ubearbeidet Denne utviklingen kan forklares med den sterke eksportveksten av oppdrettslaks og at... Nye investeringer «Harald Martin» trygt i havn «Harald Martin» bestod styrketesten i dårlig vær med glans. Nå har nybåten... Fisk og Forskning Stayerforskning på torsk og laks SALCOD-prosjektet baserer seg på at det blir tildelt en ny konsesjon, samtidig... Tidsbegrensede matfisktillatelser Hvem som eier og driver fiskeoppdrett bør være irrelevant så lenge fellesskapet... Nyheter fra Nofima Kan verdiskapingen av hyse økes? Skal vi oppnå økt foredling i Norges, må det skje innen «bunnfisksegmentet». Les mer Ferdigsnakka Torbjørn Trondsen Professor Torbjørn Trondsen har fått sjansen til å snakke ferdig før. Men han blir jo aldri ferdig, så vi slipper han til en gang til! Les mer Etter et landsmøte:De vanskelige sakene gjenstår! Fiskarlagets nye arbeidsprogram for de neste to årene ble vedtatt uten at... Sundnes kommentar Bredside mot laksenæringen eller nysgjerrighetsdrevet invitt? Her handler det om lakselus, rømming, vekst, vyer, tukling med sunnhet, gift,... Død laks koster dyrt, men går unna! Duellen Test dine sjømatkunnskaper! Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine... Styrt avvikling eller avviklet styring? Færøyene har økt sine fangstandeler av samtlige bestander, Norge har fått redusert sine andeler av alle de tre artene kolmule, makrell og nvg-sild. Les mer Endelig dåp for «Havskjer» Les mer Siden Sist 27. november 2025 Statsråden svarer om snøkrabbe 23. november 2025 Smånytt uke 45-47 19. november 2025 Fiskarlaget sprekker! 19. november 2025 Etterkontroll av fiskesalslagslova og salgslagene 18. november 2025 SUK-gruppen rammes av feil 11. november 2025 Seafood Talks 2025 samler bransjen 5. november 2025 Verftskonferansen med rekord Les alle Sandøys kommentar En pigghåfisker «paa gjengrodde stier» Langs store deler av kysten blir det meldt om økende mengder pigghå.... På tampen fra Provence En urimelig skatt Det at bedrifter skal betale skatt av det de tjener er fornuftig.... Smånytt fra sjømatnæringennr. 10 – 2021 Hempels kommentar Forstyrrende teknologier Disruptive Technologies vil i den nærmeste fremtid påvirke måten vi driver handel... Månedens Gullfisk Kåre Heggebø Etter 30 år i organisasjonslivet tar Kåre Heggebø fatt på det høyeste... Historiske godbiter Om landbasert oppdrett av laks Leveren fra denne haifisken var velegnet til tranproduksjon, og dermed etterspurt. Villa Seafood Group: Med blikket fremover! Frode Blakstad Tar ordet Strategiprosesser i havbruksbedrifter:Mål og tiltak Foreløpig ligger den strategiske utfordringen for de fleste norske oppdrettsselskap i å...