Magasin 10 – 2021 Innholdsfortegnelse Se alle utgaver Innhold nr. 10 – 2021 Lukk LederNF's blåMeningspaneletINGES hjørneSandøys kommentarHistoriske godbiterFrode BlakstadMånedens intervjuFerdigsnakka medFjordlandetNyheter fra NofimaHempels kommentarNye investeringerSundnes kommentarFisk og ForskningDuellenPå tampen fra Provence Månedens intervju STINE AKSELSEN Hun forlot lokalpolitikken i Finnmark, flyttet til Tromsø med familien og fikk... Å erobre maktens ypperste tinde i Norges Fiskarlag er ikke lett. Bare 13 personer har klart det de siste 95 årene. Leder NF's blå nf’s blå nr 10 – 2021 INGES hjørne VESTERHAVSBRØDRENE Når Island ikke har et sonetilhørighetskrav, bør sonetilhørighetsprinsippet fases ut Nyheter fra Nofima Kan verdiskapingen av hyse økes? Skal vi oppnå økt foredling i Norges, må det skje innen «bunnfisksegmentet». Les mer Meningspanelet Meningspanelet nr. 10-2021 Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema. Les mer Siden Sist 25. april 2024 Rekordbesøk i Barcelona 19. april 2024 Ny fiskeri- og havminister 6. februar 2024 Marel og MMC inngår partnerskap 5. februar 2024 Rekordmange oppdrettslaks døde i sjøen 5. februar 2024 Eksportrekord 35. måned på rad 23. januar 2024 Alf-Gøran Knutsen “Årets navn 2023” 12. januar 2024 Kvotemelding 2.0 framlegges Les alle Fjordlandet Boknafjorden i det blå skiftet Med sjelden oppmerksomhet mot ny teknologi og nye arter i fjordbassenget som... Det aller meste går ubearbeidet Denne utviklingen kan forklares med den sterke eksportveksten av oppdrettslaks og at... Nye investeringer «Harald Martin» trygt i havn «Harald Martin» bestod styrketesten i dårlig vær med glans. Nå har nybåten... Fisk og Forskning Stayerforskning på torsk og laks SALCOD-prosjektet baserer seg på at det blir tildelt en ny konsesjon, samtidig... Tidsbegrensede matfisktillatelser Hvem som eier og driver fiskeoppdrett bør være irrelevant så lenge fellesskapet... Nyheter fra Nofima Kan verdiskapingen av hyse økes? Skal vi oppnå økt foredling i Norges, må det skje innen «bunnfisksegmentet». Les mer Ferdigsnakka med Torbjørn Trondsen Professor Torbjørn Trondsen har fått sjansen til å snakke ferdig før. Men han blir jo aldri ferdig, så vi slipper han til en gang til! Les mer Etter et landsmøte:De vanskelige sakene gjenstår! Fiskarlagets nye arbeidsprogram for de neste to årene ble vedtatt uten at... Sundnes kommentar Bredside mot laksenæringen eller nysgjerrighetsdrevet invitt? Her handler det om lakselus, rømming, vekst, vyer, tukling med sunnhet, gift,... Død laks koster dyrt, men går unna! Duellen Test dine sjømatkunnskaper! Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine... Styrt avvikling eller avviklet styring? Færøyene har økt sine fangstandeler av samtlige bestander, Norge har fått redusert sine andeler av alle de tre artene kolmule, makrell og nvg-sild. Les mer Endelig dåp for «Havskjer» Les mer Siden Sist 25. april 2024 Rekordbesøk i Barcelona 19. april 2024 Ny fiskeri- og havminister 6. februar 2024 Marel og MMC inngår partnerskap 5. februar 2024 Rekordmange oppdrettslaks døde i sjøen 5. februar 2024 Eksportrekord 35. måned på rad 23. januar 2024 Alf-Gøran Knutsen “Årets navn 2023” 12. januar 2024 Kvotemelding 2.0 framlegges Les alle Sandøys kommentar En pigghåfisker «paa gjengrodde stier» Langs store deler av kysten blir det meldt om økende mengder pigghå.... På tampen fra Provence En urimelig skatt Det at bedrifter skal betale skatt av det de tjener er fornuftig.... Smånytt fra sjømatnæringennr. 10 – 2021 Hempels kommentar Forstyrrende teknologier Disruptive Technologies vil i den nærmeste fremtid påvirke måten vi driver handel... Månedens Gullfisk Kåre Heggebø Etter 30 år i organisasjonslivet tar Kåre Heggebø fatt på det høyeste... Historiske godbiter Om landbasert oppdrett av laks Leveren fra denne haifisken var velegnet til tranproduksjon, og dermed etterspurt. Villa Seafood Group: Med blikket fremover! Frode Blakstad Tar ordet Strategiprosesser i havbruksbedrifter:Mål og tiltak Foreløpig ligger den strategiske utfordringen for de fleste norske oppdrettsselskap i å...