Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Få tilgang til eksklusiv informasjon. Vi har over 50 år i bransjen.
  • Ta langsiktige valg basert på innsikt i bransjen.
  • Gå aldri glipp av en viktig nyhet.
  • Spar tid – og finn de riktige personene, bedriftene og leverandørene i bransjen.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2021

Innholdsfortegnelse Se alle utgaver

Innhold nr. 10 – 2021

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

INGES hjørne

Sandøys kommentar

Historiske godbiter

Frode Blakstad

Månedens intervju

Ferdigsnakka med

Fjordlandet

Nyheter fra Nofima

Hempels kommentar

Nye investeringer

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

Duellen

På tampen fra Provence

Månedens intervju

STINE AKSELSEN

Hun forlot lokalpolitikken i Finnmark, flyttet til Tromsø med familien og fikk...

Å erobre maktens ypperste tinde i Norges Fiskarlag er ikke lett. Bare 13 personer har klart det de siste 95 årene.

Leder
NF's blå

nf’s blå nr 10 – 2021

INGES hjørne

VESTERHAVSBRØDRENE

Når Island ikke har et sonetilhørighetskrav, bør sonetilhørighets­prinsippet fases ut
Nyheter fra Nofima

Kan verdiskapingen av hyse økes?

Skal vi oppnå økt foredling i Norges, må det skje innen «bun­nfisksegmentet».
Les mer
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 10-2021

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema.
Les mer

Siden Sist

7. juni 2022

Fargelegger kysten: To røde, tre gule og åtte grønne

6. april 2022

Minneord om Per Dag F. Iversen

8. mars 2022

32 tiltak for grønn omstilling og økt bearbeiding

8. mars 2022

Fiskehelserapporten 2021: Oppdrettfisken sliter som aldri før

4. mars 2022

Bjørnar Skjæran blir midlertidig Arbeids- og inkluderingsminister

1. mars 2022

Linda L. Aase ny konsernsjef i SalMar

21. februar 2022

Lavere vågehvalkvote i år

Les alle
Fjordlandet

Boknafjorden i det blå skiftet

Med sjelden oppmerksomhet mot ny teknologi og nye arter i fjordbassenget som...

Det aller meste går ubearbeidet

Denne utviklingen kan forklares med den sterke eksportveksten av oppdrettslaks og at...
Nye investeringer

«Harald Martin» trygt i havn

«Harald Martin» bestod styrketesten i dårlig vær med glans. Nå har nybåten...
Fisk og Forskning

Stayerforskning på torsk og laks

SALCOD-prosjektet baserer seg på at det blir tildelt en ny konsesjon, samtidig...

Tidsbegrensede matfisktillatelser

Hvem som eier og driver fiskeoppdrett bør være irrelevant så lenge fellesskapet...
Nyheter fra Nofima

Kan verdiskapingen av hyse økes?

Skal vi oppnå økt foredling i Norges, må det skje innen «bun­nfisksegmentet».
Les mer
Ferdigsnakka med

Torbjørn Trondsen

Professor Torbjørn Trondsen har fått sjansen til å snakke ferdig før. Men han blir jo aldri ferdig, så vi slipper han til en gang til!
Les mer

Etter et landsmøte:
De vanskelige sakene gjenstår!

Fis­karlagets nye arbeidsprogram for de neste to årene ble vedtatt uten at...
Sundnes kommentar

Bredside mot laksenæringen eller nysgjerrighetsdrevet invitt?

Her handler det om lakselus, rømming, vekst, vyer, tukling med sunnhet, gift,...

Død laks koster dyrt, men går unna!

Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine...

Styrt avvikling eller avviklet styring?

Færøyene har økt sine fangstandeler av samtlige bestander, Norge har fått redusert sine andeler av alle de tre artene kolmule, makrell og nvg-sild.
Les mer

Endelig dåp for «Havskjer»

Les mer

Siden Sist

7. juni 2022

Fargelegger kysten: To røde, tre gule og åtte grønne

6. april 2022

Minneord om Per Dag F. Iversen

8. mars 2022

32 tiltak for grønn omstilling og økt bearbeiding

8. mars 2022

Fiskehelserapporten 2021: Oppdrettfisken sliter som aldri før

4. mars 2022

Bjørnar Skjæran blir midlertidig Arbeids- og inkluderingsminister

1. mars 2022

Linda L. Aase ny konsernsjef i SalMar

21. februar 2022

Lavere vågehvalkvote i år

Les alle
Sandøys kommentar

En pigghåfisker «paa gjengrodde stier»

Langs store deler av kysten blir det meldt om økende mengder pigghå....
På tampen fra Provence

En urimelig skatt

Det at bedrifter skal betale skatt av det de tjener er fornuftig....

Smånytt fra sjømatnæringen
nr. 10 – 2021

Hempels kommentar

Forstyrrende teknologier

Disruptive Technologies vil i den nærmeste fremtid påvirke måten vi driver handel...
Månedens Gullfisk

Kåre Heggebø

Etter 30 år i organisasjonslivet tar Kåre Heggebø fatt på det høyeste...
Historiske godbiter

Om landbasert oppdrett av laks

Leveren fra denne haifisken var velegnet til tranproduksjon, og dermed etterspurt.

Villa Seafood Group:
Med blikket fremover!

Frode Blakstad
Tar ordet

Strategiprosesser i havbruksbedrifter:
Mål og tiltak

Foreløpig ligger den strategiske utfordringen for de fleste norske oppdrettssels­kap i å...
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå