Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2020

Lukk

NF's blå

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Meningspanelet

Tar ordet

Lov og Rett

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Bjarnasons kommentar

Viktige fiskerikommuner

Høyviks kommentar

Nye investeringer

Duellen

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Bok på kroken

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Månedens Gullfisk

Then we take Newfoundland

Etter at Grieg Seafood ASA fikk hånd over Grieg-familiens satsing på Newfoundland, kan man si at selskapets canadiske lakserike strekker seg over hele det nordamerikanske kontinentet.

Andreas Kvame (58) hadde en lang karriere bak seg i Marine Har­vest, nå Mowi, da han i 2015 ble konsernsjef i Grieg Seafood ASA. Han er fra Hjelmeland i Ryfylke og er utdannet agrotekniker. Med oppkjøpet av Grieg Newfoundland tidligere i år tar han et godt skritt videre på veien mot Grieg Seafoods mål om å produsere 150.000 tonn laks på årsbasis. (Foto: Grieg Seafood)
Utgave nr. 4-2020

Etter at Grieg Seafood ASA fikk hånd over Grieg-familiens satsing på Newfoundland, kan man si at selskapets canadiske lakserike strekker seg over hele det nordamerikanske kontinentet. Det nye brohodet i vest blir utvilsomt svære greier. Samtidig er man i en tidlig fase, med en litt annen type fisk og i et helt nytt hjørne av lakseverdenen. Andreas Kvame vil ta steg for steg. Men er ikke i tvil om at de vil nå svært langt.

 

Byggearbeidene er kommet mye lenger enn på dette bildet. Men det er det eneste vi har av det nye settefiskanlegget til Grieg Seafood på Newfoundland. Etter planen skal den første rogna settes ut ved månedsskiftet juni/juli i år.

 

Canadiske Newfoundland har hatt en litt spesiell betydning for oss nordmenn. Det var i havområdene rundt selve øya de viktigste av de store torskefiskeriene foregikk — og det var i forbindelse med dette fisket at forløperen til dagens klippfisk ble tilvir­ket. Går vi enda lenger tilbake, alternativt til 1960, var det her Anne Stine og Helge Ingstad fant en vikingboplass som doku­menterte at nordmenn hadde vært i Amerika lenge før både Columbus og baskiske fiskere. Men nå er tiden kommet til Grieg Seafood.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå