Then we take Newfoundland
Etter at Grieg Seafood ASA fikk hånd over Grieg-familiens satsing på Newfoundland, kan man si at selskapets canadiske lakserike strekker seg over hele det nordamerikanske kontinentet.

Etter at Grieg Seafood ASA fikk hånd over Grieg-familiens satsing på Newfoundland, kan man si at selskapets canadiske lakserike strekker seg over hele det nordamerikanske kontinentet. Det nye brohodet i vest blir utvilsomt svære greier. Samtidig er man i en tidlig fase, med en litt annen type fisk og i et helt nytt hjørne av lakseverdenen. Andreas Kvame vil ta steg for steg. Men er ikke i tvil om at de vil nå svært langt.

Canadiske Newfoundland har hatt en litt spesiell betydning for oss nordmenn. Det var i havområdene rundt selve øya de viktigste av de store torskefiskeriene foregikk — og det var i forbindelse med dette fisket at forløperen til dagens klippfisk ble tilvirket. Går vi enda lenger tilbake, alternativt til 1960, var det her Anne Stine og Helge Ingstad fant en vikingboplass som dokumenterte at nordmenn hadde vært i Amerika lenge før både Columbus og baskiske fiskere. Men nå er tiden kommet til Grieg Seafood.
Vil du lese mer av saken på en enkel måte? "Prøv gratis i 14 dager" uten binding eller forpliktelser, eller logg inn på din bruker.
Logg inn
Prøv gratis i 14 dager
Vi tilbyr 14 dagers prøvetid uten binding eller andre forpliktelser. Alt du registrerer er navn, (firma), epost og egen kode. Etter 14 dager må du selv aktivere abonnement om du ønsker det. Er du allerede abonnent, men har ikke digital bruker? Lag brukerkonto her. Vi knytter det til ditt abonnement. Du kan lese mer om abonnement eller ta kontakt med oss
Få innsikt og oversikt
Et årsabonnement koster 2300,- og gir deg tilgang til alle saker på NorskFisk.no, magasinet Norsk Fiskerinæring samt årboken Norsk Sjømatnæring. Les mer ved å trykke “Bli abonnent”.