Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2024

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Frode Blakstad

INGES hjørne

Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Månedens intervju

Norske lakseslakterier

Hempels kommentar

Sandøys kommentar

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Et politisk taktskifte for sjømatindustrien

Vi kan alltids lene oss tilbake og la de store, historiske linjene få råde. Men det fører oss ikke fremover.

Eirik Sørdahl er styreleder i Primex Norway AS på Myre. Han har samme rolle både i Prestfjord AS og Holmøy Havbruk AS, og sitter i Sjømatbedriftenes bransjeutvalg for industri. Det er en kar det kan være smart å lytte til. (Foto: Thv Tande)

Skrevet av:

Robert ERIKSSON

Publisert: 26. november 2024

Av: Robert Eriksson, adm. direktør i Sjømatbedriftene

Norge er en nasjon med dype røtter i havet. Sjømatindustrien har vært en avgjørende del av vår identitet, økonomi og kultur gjennom århundrer. I dag er sjømatnæringen, ikke bare en viktig inntektskilde, men også en sentral aktør i arbeidet med bærekraftig utvikling og global matforsyning.

Sjømat er mer enn bare en næring; det er en del av den norske kulturen. Tradisjonelle retter som lutefisk, rakfisk og klippfisk samt moderne gastronomi vitner om en rik matkultur bygget rundt fiske. Norskekysten har alltid vært et samlingspunkt for fellesskap, med fiske som en felles aktivitet og tradisjon. Historisk sett har det bidratt til å samle folk og styrke felleskapet. I tillegg har næringen vært en stabiliserende faktor for norsk økonomi, ikke bare som en kilde til sysselsetting, men også som en viktig eksportvare.  

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Sjømatbedriftene

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Om Havbruksmeldingen blir godkjent av Stortinget blir verden svært lik det man i 2020 så for seg i scenariet «Statsmakt»

Leder
Sideblikk
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå