Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
Et politisk taktskifte for sjømatindustrien
Vi kan alltids lene oss tilbake og la de store, historiske linjene få råde. Men det fører oss ikke fremover.
Skrevet av:
Robert ERIKSSON
Av: Robert Eriksson, adm. direktør i Sjømatbedriftene
Norge er en nasjon med dype røtter i havet. Sjømatindustrien har vært en avgjørende del av vår identitet, økonomi og kultur gjennom århundrer. I dag er sjømatnæringen, ikke bare en viktig inntektskilde, men også en sentral aktør i arbeidet med bærekraftig utvikling og global matforsyning.
Sjømat er mer enn bare en næring; det er en del av den norske kulturen. Tradisjonelle retter som lutefisk, rakfisk og klippfisk samt moderne gastronomi vitner om en rik matkultur bygget rundt fiske. Norskekysten har alltid vært et samlingspunkt for fellesskap, med fiske som en felles aktivitet og tradisjon. Historisk sett har det bidratt til å samle folk og styrke felleskapet. I tillegg har næringen vært en stabiliserende faktor for norsk økonomi, ikke bare som en kilde til sysselsetting, men også som en viktig eksportvare.