Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2020

Lukk

NF's blå

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Meningspanelet

Tar ordet

Lov og Rett

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Bjarnasons kommentar

Viktige fiskerikommuner

Høyviks kommentar

Nye investeringer

Duellen

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Bok på kroken

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Stortingsmelding

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4-2020

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema.

Utgave nr. 4-2020
Einar Helge Meløysund (f.1965) er fra Meløy på Helgeland og medeier og skipper på kystnotbåten «Einar Erlend». Han er tidli­gere styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag, og sitter i dag i Landsstyret i Norges Fiskarlag.
Carl Aamodt (f.1989) er fra Søgne ved Kristiansand. Han er utdannet fiskeskipper, og er arbeidende styreleder og medeier i flere fiskeriselskaper, herunder den pelagiske tråleren «Sille Marie». Aamodt leder Kristiansand Fiskerlag.
Astrid Klo (f. 1977) jobber i familieselskapet Gunnar Klo AS på Myre i Vesterålen. Hun er utdannet økonom fra BI. Klo er invol­vert både i tradisjonell fiskeproduksjon og oppdrett. Astrid er styremedlem i flere av familiebedriftene.
Magnar Pedersen (f.1955) er divisjons- direktør i Nofima i Tromsø. Han har en lang karriere bak seg i sjømatnæringen, blant annet som ass. direktør i Norges Råfisklag og som konsernsjef i Nergård AS.
Aino Kristin Lindal Olaisen (f.1974) er adm. direktør i Vigner Olaisen AS på Lovund, største aksjonær i oppdrettsselskapet Nova Sea AS. Hun er styremedlem i Nova Sea og har vært varaordfører for Arbeiderpartiet i Lurøy kommune. Hun ble kåret til «Årets navn 2011» i norsk sjømatnæring.
Ole Troland (f.1993) er fra Austevoll der familien har oppdret­ts-anlegg, og studerer Fiskeri- og havbruksvitenskap ved UiT på siste semester. Han var styreleder for Norges største student­drevne sjømatkonferanse, «Håp i Havet 2018».

Spørsmål 1: Corona-pandemien har rast for fullt i snart tre måneder. Hvordan vil du si at norsk sjømatnæring alt i alt har klart seg så langt?

Spørsmål 2: Hva oppfatter du som de mest negative og eventuelt positive effektene av corona-pandemien for den delen av sjømat­næringen du representerer?

Spørsmål 3: I 2014 ble Fiskeridepartementet en del av Næringsde­partementet. Mange i sjømatnæringen var skeptiske. Har ettertiden vist at de hadde grunn til det?

 

Fisken fôres, den slaktes og den selges. Så langt har sjømatnær­ingen klart seg nesten overraskende bra, mener vårt meningspanel. Men alle advarer. Kampen mot corona-pandemien er på ingen måte vunnet, og det kan bli mange humper og dumper nedover veien.

Spørsmål 1: Corona-pandemien har rast for fullt i snart tre måneder. Hvordan vil du si at norsk sjømatnæring alt i alt har klart seg så langt?

 

Einar Helge Meløysund: Hittil har vel sjømatnæringen klart seg sånn noen lunde. Hysefisket langs Finnmarkskysten har imidlertid vært en katastrofe for kystflåten, med omsetningsproblemer og elendige priser. Alt i alt har nok vi som driver i sjømatnæringen likevel mindre grunn til å klage enn mange andre.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Verdt å vite om Havbruksmeldingen

Det blir opp til politikerne å bestemme tempoet.
Månedens Gullfisk

Geir Andreassen

Månedens gullfisk har vært der lenge. Nå får andre krefter overta.
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 3 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå