Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2025

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Frode Blakstad

INGES hjørne

Svein Ove Haugland, Norges Råfisklag

LAKS PÅ BØRSEN

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Sjømatnæringen på lerret

Sandøys kommentar

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Bok på kroken

Boston Seafood Party

Reisebrev i en urolig tid

Boston Sword & Tuna har sverdfisk og tunfisk i navnet samtidig som man importerer norsk sjømat og har lisens for å bruke Seafood from Norway. Når det er sagt, er Boston og kysten nordover hummer­land. Larry Dore i Boston Sword & Tuna lar fiskeriminister Mar­ianne Sivertsen Næss og ambassadør Anniken Huitfeldt hilse på en riktig sværing. De holdt den ikke lenger enn nødvendig. (Foto: HMS)

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist
Utgave nr. 3

I 1773 var Boston Tea Party en av de første og helt klart mest spektakulære protestene som førte til den amerikanske frigjøringen. I 2025 var Seafood Expo North America (SENA) i samme by første store sjømatmesse i det som ligger an til å bli et urolig år. Tonen var god og til dels optimistisk, men mange møter dreide seg om å utveksle uvisshet. «Gi oss heller toll enn mer usikkerhet» sa en canadisk eksportør. Akkurat den bønnen kan nok bli hørt.

Vi har satt kurs mot Amerika. Et stykke ut i mars er det i Boston det skjer. Og SAS-flyet fra København har norske fiskefolk i lasten. Selv er jeg skvist inn mellom en kveiteselger og en laksefrakter lengst bak. I setet foran sitter Babords Andrea Lyng. Litt fremfor det igjen Sjømat Norges Trond Davidsen. Coast Seafoods Sverre Søraa er observert, og det er mange flere som krysser Atlanteren mellom Europa og Nord-Amerika. Men etter at vi har flydd oppunder Grønland, sneid innom Canada før vi er over USA-regionen man kaller New England, er det ikke til å komme forbi: Vi er også i ferd med å fly inn i et år og en presidentperiode der svært mye kan skje. Fiskeriministeren er også snart på vei over. Har hennes ferd med den nye uroen å gjøre?

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder

Om Havbruksmeldingen blir godkjent av Stortinget blir verden svært lik det man i 2020 så for seg i scenariet «Statsmakt»

Leder
Sideblikk
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå