Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2021

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Norges 35 største fiskebåtrederier

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Lek med tall

Månedens Gullfisk

Norske lakseslakterier

Fjordlandet

Nyheter fra Nofima

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Bok på kroken

INGES hjørne

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Lov og Rett

Meningspanelet

Meningspanelet nr. 2-2021

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema.

Utgave nr. 2
Einar Helge Meløysund (f.1965) er fra Meløy på Helgeland og medeier og skipper på kystnotbåten «Einar Erlend». Han er tidli­gere styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag, og sitter i dag i Landsstyret i Norges Fiskarlag.

 

Carl Aamodt (f.1989) er fra Søgne ved Kristiansand. Han er utdannet fiskeskipper, og er arbeidende styreleder og medeier i flere fiskeriselskaper, herunder den pelagiske tråleren «Sille Marie». Aamodt leder Kristiansand Fiskerlag.

 

Ole Olsen (f.1993) er daglig leder i familieselskapet Sufi AS i Sund i Lofoten. Han har en bachelorgrad i eksportmarkedsføring og en master i ledelse. Sufi driver primært konvensjonell produksjon, og er en stor produsent av tørrfisk.

 

Magnar Pedersen (f.1955) er divisjons- direktør i Nofima i Tromsø. Han har en lang karriere bak seg i sjømatnæringen, blant annet som ass. direktør i Norges Råfisklag og som konsernsjef i Nergård AS.

 

Aino Kristin Lindal Olaisen (f.1974) er adm. direktør i Vigner Olaisen AS på Lovund, største aksjonær i oppdrettsselskapet Nova Sea AS. Hun er styremedlem i Nova Sea og har vært varaordfører for Arbeiderpartiet i Lurøy kommune. Hun ble kåret til «Årets navn 2011» i norsk sjømatnæring.

 

Ole Troland er fra Austevoll der familien har oppdret­tsanlegg, og er fiskerikandidat fra UiT. Han er lokalitetsansvarlig og styremedlem i Troland Lakseoppdrett AS.

Spørsmål 1: På tross av corona-pandemien klarte man i 2020 å avvikle fiske, fiskeoppdrett og fiskeproduksjon i Norge stor sett akkurat som normalt. Vil næringen klare det i 2021 også?

Spørsmål 2: Om vi holder oss til fiskeri og havbruk; hvilke tre sjømatsaker vil bli hovedtema under årets valgkamp?

Spørsmål 3: Hva vil du si til dem som ønsker å avvikle EØS-avta­len og satse på en ren handelsavtale med EU?

 

 

Panelet er delt. Noen tror sjømatnæringen kan drifte ganske som normalt, andre at det vil bli krevende. Coronapandemien kom i fjor veltende som en brottsjø, men vi tok alle kvoter. Det vil vi sannsynligvis klare i år også, selv om avviklingen av torskefis­keriene kan by på større problemer enn vi liker å tenke på.

 

Spørsmål 1: På tross av corona-pandemien klarte man i 2020 å avvikle fiske, fiskeoppdrett og fiskeproduksjon i Norge stor sett akkurat som normalt. Vil næringen klare det i 2021 også?

 

Einar-Helge Meløysund: Nei, det tviler jeg på. I hvitfisknæringen tror jeg dessverre vi kommer til å få store negative utfordringer både med prisutviklingen, omsetningsproblemer og tilgang på nok arbeidskraft.

Carl Aamodt: Ja, det tror jeg. Dog med reduserte priser på førstehånd for enkelte arter, fortsatt utfordringer i markedet spesielt for hvitfisk og ikke uten utfordringer med logistikken — som i dag. Jeg håper på forsiktig bedrede markedsutsikter i andre halvår, ikke minst som resultat av massevaksinering i de fleste av våre viktigste markeder. Samtidig vil vi nok som indi­vider i større grad forsone oss med at viruset er og vil være her, og at vi forsiktig søker mot en konsumenthverdag som likner mer på den vi en gang hadde.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder

Om Havbruksmeldingen blir godkjent av Stortinget blir verden svært lik det man i 2020 så for seg i scenariet «Statsmakt»

Leder
Sideblikk
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå