Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2021

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Norges 35 største fiskebåtrederier

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Lek med tall

Månedens Gullfisk

Norske lakseslakterier

Fjordlandet

Nyheter fra Nofima

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Bok på kroken

INGES hjørne

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Lov og Rett

Lov og Rett

Nye BAT-konklusjoner fra EU/EØS:
Strengere rensekrav for slakting og fiskeforedling?

Det er særlig kravene knyttet til prosessavløpsvann som kan bli utfordrende å over­holde.

Miljø går foran det meste. Ingen kan i dag bygge nye lakseslak­terier uten å ha alt som finnes av miljøstandarder og -krav lengst fremme i pannebrasken. Men så er det ikke alltid lett å ta høyde for alt som kan komme av nye krav. Her Cermaqs store slak­teri i Steigen, som sto ferdig i 2018. (Foto: Cermaq)
Utgave nr. 2
Lars Selmar Alsaker er advokat ved Steen­strup Stordranges kontor i Bergen og jobber med sjømatjuss. Med kontorer i Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Tønsberg og Oslo kan Steenstrup Stordrange (SANDS) bistå sjømatnæringen langs hele kysten. Selskapet er fast advokat for Sjømatbedriftene og publiserer bloggen Fiskejuss.no.

 

I 2010 vedtok EU et direktiv for industri-utslipp, det såkalte Industrial Emission Directive (IED). Direktivet ble noen år senere gjeldende også i Norge, gjennom EØS-avtalen. Siden har EU jobbet systematisk med å fastsette såkalte Best Avilable Technic­es — BAT — for utslippsteknologi knyttet til ulike industri­grener. I 2019 vedtok EU bindende utslippsverdier for næringsmid­delindustriene. BAT-konklusjonene ble besluttet innført også i EØS i desember 2020. Dette kan få konsekvenser for fiskeslakteri­er og fiskeforedlingsindustri i Norge. Det er særlig kravene knyttet til prosessavløpsvann som kan bli utfordrende å over­holde. Næringen har fått fire år på å omstille seg til de nye grenseverdiene. Norske forurensningsmyndigheter kan gjøre unntak fra grenseverdiene. Spørsmålet er om de vil benytte denne adgan­gen.

 

Næringsmiddelindustrien i Norge omfatter ikke minst mottak og foredling av fisk. Her går det mye vann inn, og følgelig mye vann ut igjen.
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå