Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2021

Leder
NF's blå
Meningspanelet
Månedens intervju
Før stortingsvalget 2021
Norges 35 største fiskebåtrederier
Hempels kommentar
Bjarnasons kommentar
Lek med tall
Månedens Gullfisk
Norske lakseslakterier
Fjordlandet
Nyheter fra Nofima
Duellen
Smånytt fra sjømatnæringen
Sundnes kommentar
På tampen fra Provence
Fisk og Forskning
Bok på kroken
INGES hjørne
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
Lov og Rett

Bok på kroken

SALMON

Utgave nr. 2

 

Har du hørt om den 22 tusen år gamle lakseavbildningen i sørvest-Frankrike? Om den tidligere laksestammen i portugisiske Douro eller om hvordan sagmugg fra 1800- og 1900-tallets sagbruk på den amerikanske østkysten bidro til å ta knekken på laksen der? Om hvordan tømmerindustriens DDT-bruk gjorde like alvorlige innhogg? At laks sto for over 80 prosent av matinntaket til urinnvånerne på den amerikanske vestkysten? At kineserne overtok etter skandi­navene i den amerikanske laksehermetikkindustrien utover på 1900-tallet? At folket på Kamtsjatka lager paté av laksemelke og lakselever? At Sapporo i Japan ble reist der Ainu-folket pleide å fiske sin laks og at den mytiske nonnen Juliana Berners tilkjen­nes å ha skrevet den første boka om fluefiske?

 

I Alaska er det fremdeles volum på laksen også i sjøen, elvene og fiskeriene. Her fra notfiske etter sockeye i Kvichak-elva i Bristol Bay. (Foto: Corey Arnold, fra boka Salmon).
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå