Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2021

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Norges 35 største fiskebåtrederier

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Lek med tall

Månedens Gullfisk

Norske lakseslakterier

Fjordlandet

Nyheter fra Nofima

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Bok på kroken

INGES hjørne

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Lov og Rett

Nyheter fra Nofima

Taredyrking — en fantastisk mulighet

Utgave nr. 2
Artikkelen er skrevet
av seniorforsker
Philip James og
postdoktor Xinxin Wang.
(Foto: Nofima)

 

Potensialet for å dyrke tare i områder med kjølig sjøvann og lange dager om sommeren, som i Nord-Norge, er stort. Ettersom dyrking av tare er en relativt ny næring i Norge og deler av Europa, er det fortsatt mange hindringer som må overvinnes før produksjonen kan oppskaleres og bli kommersielt levedyktig. Det er i dag bare et fåtall aktive produksjonssteder i Norge, og de er hovedsakelig konsentrert rundt kystområdene i Sør- og Midt-Norge. Det er imidlertid også stort potensial for taredyrking i Nord-Norge. Derfor har Nofima-forskere nå fokus på bærekraftig verdiskaping fra tareproduksjon i nord.

 

Verdens største havbruksressurs

Selv om makroalger, altså tang og tare, er relativt nytt i hav­bruksøyemed i Europa, utgjør det grunnlaget for den største havbrukssektoren i verden målt i volum. Det finnes tre typer makroalger: brunalger, rødalger og grønnalger. Selv om det finnes et stort spekter av arter innenfor disse gruppene — rundt 10.500 har blitt beskrevet, konsentreres den kommersielle produksjonen om ni slekter, herunder kjente arter som japansk tare, nori og wakame.

 

Seniorforsker Phillip James med sukkertare dyrket på et av Nofi­mas eksperimentelle produksjonssteder i Nord-Norge. (Foto: Emil Bremnes)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Vår grønneste klynge girer opp

Klyngenettverket omfatter i dag 80 medlemmer.

Neste generasjons tarefangstfartøy

«Hypomar Ocean 1» er neste generasjons tarefangstfartøy, og vil sikre tilstrekkelig råvareforsyning...

Kelpinor = tare i nord

Potensialet er nesten uten grenser og alt tyder på at volumet vil øke...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå