Sundnes kommentar
Priser vi oss lykkelige?
Skulle det bære skikkelig galt av sted med verden, blir det i hvert fall billig hummer.
Var hummersuppen litt for salt? Det kan være vanskelig å balansere den rike, fyldige smaken fra hummer og fløte. Jeg tar en skje til. Og har det uansett fett. Middagen på Ombordfryst i Ålesund topper et arrangement som er tett på perfekt gjennomført. Kvikke innledere, ikke for langt og først og fremst masse folk. Arrangementet til Norges sjømatråd, Fiskebåt og Nordea begynte året med å sette ny deltagerrekord med over 500 påmeldte, om enn noe færre oppmøte deltagere som presset seg sammen, håndhilste og småpratet som i gamle dager. Mange av disse fortsatte inn i festmiddagen, med rause vinskjenkere og meny fra øverste hylle. De vitebegjærlige fikk endatil et lite bonusforedrag på tampen. Nordeas sjømatanalytiker Finn-Arne Egeness kombinerte mattalen med å gi festsalen et lite innblikk i hummerprisutviklingen de siste tiårene. At prisen på den eksklusive varen hang sammen med økonomiske svingninger ellers, overrasket neppe mange.