Coast Seafood startet i mai 1994 som et lite salgskontor i Måløy med to ansatte. I dag er aktivitetene mange og spredt langs hele norskekysten, i EU, USA og Asia. I toppsesong er det rundt 1.100 Coast-ansatte. I 2004 passerte selskapet for første gang én milliard kroner i omsetning, i 2014 tre og i jubileumsåret 2024 vil man ganske sikkert nå ni.
Med blå tall og høye ambisjoner er det ingen ting som tilsier at 30-årsjubilanten vil bremse ned. Og Coast Seafood er fortsatt tro mot sitt opphav i Måløy, hvor gründerne og eierne CEO Sverre Søraa og COO Martin Øvrebø med familier har sitt utspring og tilholdssted. Vi møtte Sverre Søraa en tirsdagsmorgen på kontoret i Bergen, inneklemt mellom styremøter og utenlandstur. Konsernsjefen er alltid behjelpelig og «nedpå» med et godt smil på lur. Han snakker like engasjert om sykkel- og skiturer som om markedsteori og japansk etikette.