Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2021

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Norges 35 største fiskebåtrederier

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Lek med tall

Månedens Gullfisk

Norske lakseslakterier

Fjordlandet

Nyheter fra Nofima

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Bok på kroken

INGES hjørne

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Lov og Rett

Ken Hygiene Systems:
80 år og stadig renere

Vi må sikter oss inn mot deler av næringsmiddelindustrien der det er behov for særdeles god hygiene.

Peter Oxfeldt Røge foran en av Ken Hygiene Systems Equipment Washer Disinfectors (EWD), med ekstra stor kapasitet og intelligent dataoppsamling fra prosessene. (Foto: Ken)
Utgave nr. 2

Ken Hygiene Systems i danske Brobyværk gir seg ikke før komponen­tene i filétmaskinen eller på slaktelinjen er helt rene. Det danske selskapet sørger også for rengjøring av instrumenter på laboratoriene i farmasiindustrien. Kravene er de samme. Nå blir overvåkingen og dokumentasjonen bedre.

 

Håndhygiene er noe vi har lært oss og skjerpet oss på det siste året. Løsningene danske Ken Hygiene Systems tilbyr den norske lakseindustrien, dreier seg om å bedre hygienen uten å bruke hendene.

— Vi leverer oppvaskmaskiner til storkjøkken. Vi arbeider med vask og desinfeksjon av kirurgiske instrumenter til sykehus, og vi har også løsninger for laboratoriene i farmasinæringen. I min avdeling henter vi teknologi fra alle de tre andre sektorene for blant annet å anvende dette i næringsmiddelindustrien, sier salgsdirektør Peter Oxfeldt Røge i Ken Hygiene Systems. Det er i år 80 år siden Kaj E. Nielsen begynte å produsere potetskrellere, i hovedsak til større gårder på Fyn og resten av Danmark.
Den første vaskemaskinen kom i 1948, og vask og desinfeksjon har siden vært bærebjelken.

— Vår utfordring er at vi holder et svært høyt hygienenivå; det har å gjøre med hvor vi kommer fra. Det innebærer at vi må sikte oss inn mot deler av næringsmiddelindustrien der det nettopp er behov for og etterspørsel etter særdeles god hygiene. Det er det blant annet i laksenæringen, legger Røge til.

Vi snakker i mange tilfeller om slaktelinjer eller filétlinjer for laks der mye av utstyret vaskes med skum og for hånd. Men Ken Systems og Peter Oxfeldt Røge er opptatt av de delene det normalt er svært vanskelig å komme til med hånden, som kniver og slanger.

— Disse delene tar man ut av maskinen og har inn i en av våre vaskemaskiner. I stedet for CIP — Clean-in-place, er vår løsning COP: Clean-out-of-place, sier han. I denne vaskeprosessen står altså gullende renhet — og helt rent vann — i høysetet.

 

Sjømatnæringen er full av mye ulikt utstyr med enda flere hjørner, krinkelkroker og komponenter. Ken Hygiene Systems tilbyr løsninger for å vaske det hele. Denne multihovedvekten brukes av alle ting til å sortere nøtter, en prosess der fullstendig renhet er like viktig som i fiskerinæringen. (Foto: Ken)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå