Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
menu Meny
perm_identity Logg inn
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Få tilgang til eksklusiv informasjon. Vi har over 50 år i bransjen.
  • Ta langsiktige valg basert på innsikt i bransjen.
  • Gå aldri glipp av en viktig nyhet.
  • Spar tid – og finn de riktige personene, bedriftene og leverandørene i bransjen.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 – 2020

Innholdsfortegnelse Se alle utgaver

Innhold nr. 11/12 – 2020

Lukk

Kommentar

NF's blå

Brev fra leserne

Leder

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

Hempels kommentar

Månedens intervju

Ferdigsnakka med

Viktige fiskerikommuner

Lek med tall

Lov og Rett

Nye investeringer

Nye investeringer

Bent Dreyer

Høyviks kommentar

Geir Ove Ystmark

Nye investeringer

Østensjøs kommentar

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Bok på kroken

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Lek med tall

TIDENES JUBELÅR!

De fem beste årene gjennom historien er de fem siste! Og 2020...
NF's blå

Aktuelle kommentarer

nf's blå nr. 11/12 - 2020

På sikt er alle positive «drivere» fortsatt på plass. Folke­tallet i verden stiger kraftig, levestandarden øker, marine pro­teiner er ettertraktet som aldri før og sjømat er fortsatt like sunt som den alltid har vært. Vi er definitivt i rett bransje!

Leder
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 11/12-2020

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned...

Tam torsk opp av asken?

Er tiden nå kommet for torsk i merd? 15-20 aktører tror og...
Brev fra leserne

Rødt kort for grisetakling

Redaktør Thorvald Tande i «Norsk Fiskerinæring», beskylder Kys­tfiskarlaget med flere for historieforfalskning.
Les mer
Kommentar

Brann i rosenes leir!

I snitt fra 2000 til 2005 sto flåten under 15 meter for 16,6 pros­ent av fangstverdien, fra 2015 til 2019 for nesten 20 prosent. Dette...
Les mer

Siden Sist

28. desember 2020

63% høyere verdiskaping enn i Fastlands-Norge

15. desember 2020

Pelagisk for 10mrd!

1. desember 2020

Svak eksport, sterk børs!

30. november 2020

MSC og nvg-sild

24. november 2020

Mowi tilbake i Sjømat Norge

10. november 2020

Innstillingen overlevert

29. oktober 2020

Strammer inn for kysttorsken

Les alle

Størst og yngst!

Siden årtusenskiftet har snittalderen på norske fiskebåter økt med ca. to måneder...
Bent Dreyer
Tar ordet

It’s the biology — stupid!

Mens vi tidligere var svært opptatt av å unngå overfiske og øke...

Benchmark: 20 år og ny giv

Vil ruste oppdrettslaksen for fremtiden og satser på at den corona­plagede rekenæringen...

Tang og tare under radaren!

Et par hundre års­verk, bunnsolid lønnsomhet, utenlandsk eierskap og over 600 bruksområder...
Ferdigsnakka med

Even Søfteland

Myndighetene har vedtatt å redusere produksjonskapasiteten til oppdretterne i produksjonsområde 4 med seks prosent.
Les mer
Geir Ove Ystmark
Har ordet

New Deal, Green Deal eller no deal?

Les mer

Siden Sist

28. desember 2020

63% høyere verdiskaping enn i Fastlands-Norge

15. desember 2020

Pelagisk for 10mrd!

1. desember 2020

Svak eksport, sterk børs!

30. november 2020

MSC og nvg-sild

24. november 2020

Mowi tilbake i Sjømat Norge

10. november 2020

Innstillingen overlevert

29. oktober 2020

Strammer inn for kysttorsken

Les alle
Viktige fiskerikommuner

ALTA kommune

30.000 tonn laks og ørret, Norges mest «oppdrettstunge» bygg, 4,2 milliarder kroner...
Østensjøs kommentar

Hva kreves av fremtidens fiskerinæring?

Fisk og Forskning

De nye forsknings- fyrtårnene

Månedens Gullfisk

Roger Sørensen

Gullfisken går til en som har vist at man kan vokse på...
Månedens intervju

Therese Marie Tande

I 2021 fyller «Norsk Fiskerinæring» 60 år. Vi tror det nesten ikke...
Lov og Rett

Landbasert oppdrett:
ET RETTSLIG OVERBLIKK

Akvakulturtillatelsene er gratis, men prosjektene er svært kostbare, kompliserte og reiser flere...

Columbi Salmon AS: STARTEN PÅ NOE STORT?

Byggingen starter neste høst. Om ti år skal Columbi Salmon produ­sere minst...
Nye investeringer

«Multi Energy»: grønn og sterk

27-metringen «Multi Energy» får blant annet den største batteripakken på et servicefartøy...
Nye investeringer

Satser fem milliarder på syv år

Nordlaks gjør det meste selv. De eier, bygger og drifter lokalt, og med beina trygt plassert i nord. Det nye smoltanlegget på Innhavet, som både...
Les mer
Nye investeringer

Topp kvalitet med egne brønnbåter

På nyåret 2021 tar man enda et steg opp når nye «Bjørg Pauline» tas i bruk.
Les mer

Siden Sist

28. desember 2020

63% høyere verdiskaping enn i Fastlands-Norge

15. desember 2020

Pelagisk for 10mrd!

1. desember 2020

Svak eksport, sterk børs!

30. november 2020

MSC og nvg-sild

24. november 2020

Mowi tilbake i Sjømat Norge

10. november 2020

Innstillingen overlevert

29. oktober 2020

Strammer inn for kysttorsken

Les alle
Sundnes kommentar

Glimt av håp

Man tar de undrene man får. Årets sesong med Bodø/Glimt er et...
Bok på kroken

Samfunnsbyggjar. Med Hauge i bagasjen

Høyviks kommentar

Passert Kapp Farvel, alt vel!

Hva er historien bak fisket som i en periode på 50 år...
Hempels kommentar

Trumps planer om sjømat

Om hvor­dan USAs handel med sjømat har utviklet seg og hvilke resultater...
Smånytt fra fiskerinæringen

Smånytt fra sjømatnæringen
nr. 11/12 – 2020

Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine...

Tar den kunstige maten over?

Spår at avansert matproduksjonsteknologi vil gjøre både kyr, kylling og fisk overflødig...
Bok på kroken

Eventyret om klippfisken

På tampen fra Provence

Fisk på stengte felt

Nå har metoo-bølgen innhentet det trausteste og mest tradis­jonsrike fellesskapet i annerledeslandet,...
Smånytt fra fiskerinæringen

Smånytt fra sjømatnæringen
nr. 11/12 – 2020

  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå