Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 – 2024

Innholdsfortegnelse Se alle utgaver

Innhold nr. 11/12 – 2024

Leder
Leder
NF's blå
Brev fra leserne
Guldens Lupe
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Fra toppen
Månedens intervju
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Høyviks kommentar
Sundnes kommentar
Bok på kroken
Smånytt fra sjømatnæringen
På tampen fra Provence
Duellen

Når kvotene blir trange

Næringen må få mer ut av fisken. Og myndighetene må ikke blande...
NF's blå

nf’s blå nr 11/12 – 2024

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Det er mulig vi ikke lenger er blant de lykkeligste, men vi er definitivt fortsatt blant de rikeste.

Leder
Månedens Gullfisk

Hans Cato Haddal

Gullfisken lander på land denne gangen. Lutelandet!
Månedens intervju

KJELL BJØRNAR BAKKEN

«Et ektefødt barn av den norske oljealderen.»
Bok på kroken

«Ei reise i ord over sjø og land»

INGES hjørne

Demokratiet i aftensolen?

Man fristes til å minne om den sprøyt-gale romerske keiseren Caligula, som...
Bent Dreyer
Tar ordet

Først og fremst mat

Utfordringen er at kunnskap og teknologi har gjort fiskerne så effektive at...
Ferdigsnakka

27 millioner i pluss — hver dag!

MOWI er verdens største oppdrettsselskap og ganske sikkert verdens største sjømatkonsern målt...
Hempels kommentar

Fire nye år med Trump – Hva nå?

Det er jo bare fire år, da. Eller kanskje det ikke blir...

Fryst til himmels

På tre år har landingene av torsk stupt med 171.000 tonn.

Hvem har mest å vinne?

Fiskarlagets gedigne 100-årsjubiléum i 2026 blir ikke så gedigent likevel.

30 år med COAST

- Vi arbeider etter en strategi som sier at det ikke er...
På tampen fra Provence

Julen i Provence

Det beste av gammeldags sjarm og en rik matkultur kombineres, og byr...
Guldens Lupe

Maneter

Maneter er blant de mest suksessfulle organismegruppene som finnes i dag.
Smånytt fra sjømatnæringen

Smånytt fra sjømatnæringen nr. 11/12 – 2024

Internasjonale aviser og tidsskrifter:
Sjømat i skyggen

Er det plass til laks? Torsk? Norsk sjømatnæring og akvakultur? Våre største sjømatselskaper?
Brev fra leserne

Om pliktfisk og lukkede systemer

«Pliktfisken» bidrar med dette til en voldsom konkurransevridning.
Fra toppen
Jonny Berfjord, Norges Sildesalgslag

Navigere i en urolig verden

«En sommerfugl som blafrer med vingene i Brasil kan forårsake en tornado...
Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!

Sjømatmarkedet i 2024 og 2025
Tøft for torsk, rift om makrellen og laksen og tid for snøkrabbene?

Trump på topp i USA og usikker valutautvikling her hjemme skaper uansett...
Høyviks kommentar

Overtro

Fiskerne har alltid vært overtroiske. Svært overtroiske.
Sundnes kommentar

Salma ved reisens slutt

Salma var sitt eget eventyr i det norske lakseeventyret.

Rekordkutt i 2023, men veldig, veldig langt igjen!

Størrelse teller!

Industrien vil heller ha én stor kystbåt ved kai enn flere sjarker.
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå