Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
menu Meny
perm_identity Logg inn
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Få tilgang til eksklusiv informasjon. Vi har over 50 år i bransjen.
  • Ta langsiktige valg basert på innsikt i bransjen.
  • Gå aldri glipp av en viktig nyhet.
  • Spar tid – og finn de riktige personene, bedriftene og leverandørene i bransjen.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2021

Lukk

Geir Ove Ystmark

NF's blå

Leder

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Hempels kommentar

Månedens Gullfisk

Nyheter fra Nofima

Ferdigsnakka med

60 år i sjømatnæringen

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

På tampen fra Provence

Duellen

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Bok på kroken

Lek med tall

INGES hjørne

Meningspanelet

Lek med tall

Eksportåret 2020

Ser vi coronaåret 2020 under ett økte faktisk eksportkvantumet.

Om noen skulle lure på hva vi eksporterte av sjømat til Færøyene i fjor — det markedet som økte mest i prosent — var det primært mel og pellets for 66 millioner kroner, fryst torsk for 49 mil­lioner, fiskefett og oljer for 13 millioner og lakserogn til klekking for nesten 12 millioner. Her et motiv fra hovedstaden Torshavn.
Utgave nr. 1

Mange spådde ragnarokk. Da Europa «stengte» i mars og USA kort etter gjorde det samme, trodde de fleste at sjømateksporten fra Norge ville stoppe helt opp. Det skjedde ikke. Ser vi coronaåret 2020 under ett økte faktisk eksportkvantumet.

 

I november i fjor spådde vi at eksportverdien av sjømat i 2020 ville ende et sted mellom 105 og 106,5 milliarder kroner. Vi kunne ikke ha tippet bedre. Da de siste eksportpapirene var klargjort, kunne vi notere en samlet eksportverdi i «coronaåret» 2020 på 105,7 milliarder kroner. I alt sendte vi 2,7 millioner tonn sjømat ut av landet — 40.000 tonn mer enn året før. Om noen hadde tippet dette i midten av mars hadde vedkommende blitt sendt til psykiatrisk behandling. Selv om mye gikk galt i 2020, klarte sjømatnæringen seg oppsiktsvekkende bra. Noe kan selvsagt tilsk­rives den gunstige kursutviklingen på norske kroner, men langt fra alt.

Norsk Fiskerinæring

For å fortsette å lese må du logge inn eller opprette konto. Skriv e-post og kode:

Logg inn

Prøv gratis i 14 dager

Prøv gratis i 14 dager eller bestill abonnement. Er du allerede abonnent knytter vi kontoen til ditt abonnement. Les mer om abonnement eller ta kontakt med oss 

Hold deg oppdatert!

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå