Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
menu Meny
perm_identity Logg inn
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Få tilgang til eksklusiv informasjon. Vi har over 50 år i bransjen.
  • Ta langsiktige valg basert på innsikt i bransjen.
  • Gå aldri glipp av en viktig nyhet.
  • Spar tid – og finn de riktige personene, bedriftene og leverandørene i bransjen.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2021

Lukk

NF's blå

Leder

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Hempels kommentar

Månedens Gullfisk

Minneord

Nyheter fra Nofima

Ferdigsnakka med

60 år i sjømatnæringen

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

På tampen fra Provence

Duellen

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Bok på kroken

Lek med tall

Meningspanelet

INGES hjørne

Nye investeringer

«Olympic Prawn» imponerer

«Olympic Prawn» ved Fosnavåg Brygge i Fosnavåg i Herøy. Båten måler 69,9 meter og kan i utgangspunktet fiske 2.100 tonn torsk, 2.200 tonn sei og 720 tonn sei i 2021. Båten eies av Nordøytrål AS som igjen eies hundre prosent av Olympic Seafood AS. Dette selskapet eies av Srr Invest AS, som igjen er eid av Stig Remøy. (Foto: Olympic Seafood)
Utgave nr. 1

Den nye fangstmaskinen til Olympic Seafood AS i Herøy er på vei nordover mot Barentshavet etter dåp og ferdigutrustning i Fosna­våg og litt lange veer i Tyrkia. Prøvefisket er mer enn lovende, særlig med tanke på energibruk og utslipp. Tråler og fabrikk tar seg av både hvitfisk og reker.

 

Reke- og fabrikktråleren «Olympic Prawn» tok seg god tid i Tyrkia, men da vi tok kontakt, prøvde 70-metringen ut fisket på hjemlig grunn, dvs. på bankene vest av Herøy. Reder Stig Remøy var mer enn fornøyd med rapportene.

— Den hadde vesentlige lavere energiforbruk enn forrige båt, som bare hadde halvparten av volumet. Det er veldig spennende. Særlig er det spennende når vi skal på reke og får mer effekt ut av teknologien. Jeg er spent på hvordan vi vil stå i forhold til andre. Vi satser på å bli effektive og miljøvennlige, sier Remøy.

Den som venter på noe godt, venter tydeligvis ikke for lenge. Forsinkelsene, som delvis skyldtes corona, gjorde at ventetiden i dette tilfellet ble tre år. Men like over nyttår forlot Fosnavåg-fartøyet Cemre-verftet i Tyrkia for å vise seg hjemme og døpes før det var tid for arbeid. Dåpen skjedde nærmest i det stille søndag 10. januar, men Sofie Remøy, datteren til Stig, sørget for at den nye stoltheten ble skikkelig døpt. Litt seremoni ble det også, men coronasituasjonen umuliggjorde åpen båt.

— Nå fisker båten seg nordover via Lofoten og til Barentshavet. Først blir det hvitfisk, siden reker, sier Remøy. Sluttsummen for praktfiskebåten kom på 400 millioner kroner, men Remøy virker mest opptatt av hva han har fått — og at det fungerer etter planen. Når vi spør om hva det egentlig er som gjør båten effek­tiv og miljøvennlig, vet han nesten ikke hvilken ende han skal begynne i. Men starter med propellene og Promas-styresystemet, før han går videre til elektronikken, alt det elektrifiserte utstyret og NOx-rensesystemet. Man har hybrid fremdriftssystem. At båten er helelektrisk, betyr mye.

 

Reder Stig Remøy til venstre, gudmor Sofie Remøy og skipper Fritjof Køhn under dåpsermoni i Herøy. (Foto: Olympic Seafoods)
Norsk Fiskerinæring

For å fortsette å lese må du logge inn. Skriv e-post og kode under og trykk "Logg inn", eller trykk på "Prøv 14 dager gratis"

Logg inn

Prøv gratis i 14 dager

Har du ikke brukerkonto fra før? Prøv gratis i 14 dager eller bestill abonnement. Er du allerede abonnent knytter vi kontoen til ditt abonnement: lag brukerkonto her. Du kan lese mer om abonnement her eller ta kontakt med oss 

Hold deg oppdatert!

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå