Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2021

Lukk

NF's blå

Leder

INGES hjørne

Lek med tall

Meningspanelet

Tar ordet

Sandøys kommentar

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

Før stortingsvalget 2021

Fjordlandet

Hempels kommentar

Nyheter fra Nofima

Østensjøs kommentar

Therese Tande kommenterer

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Duellen

På tampen fra Provence

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

Meningspanelet

Meningspanelet nr. 3-2021

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema.

Utgave nr. 3
Einar Helge Meløysund (f.1965) er fra Meløy på Helgeland og medeier og skipper på kystnotbåten «Einar Erlend». Han er tidli­gere styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag, og sitter i dag i Landsstyret i Norges Fiskarlag.

 

Carl Aamodt (f.1989) er fra Søgne ved Kristiansand. Han er utdannet fiskeskipper, og er arbeidende styreleder og medeier i flere fiskeriselskaper, herunder den pelagiske tråleren «Sille Marie». Aamodt leder Kristiansand Fiskerlag.

 

Ole Olsen (f.1993) er daglig leder i familieselskapet Sufi AS i Sund i Lofoten. Han har en bachelorgrad i eksportmarkedsføring og en master i ledelse. Sufi driver primært konvensjonell produksjon, og er en stor produsent av tørrfisk.

 

Magnar Pedersen (f.1955) er divisjons- direktør i Nofima i Tromsø. Han har en lang karriere bak seg i sjømatnæringen, blant annet som ass. direktør i Norges Råfisklag og som konsernsjef i Nergård AS.

 

Aino Kristin Lindal Olaisen (f.1974) er adm. direktør i Vigner Olaisen AS på Lovund, største aksjonær i oppdrettsselskapet Nova Sea AS. Hun er styremedlem i Nova Sea og har vært varaordfører for Arbeiderpartiet i Lurøy kommune. Hun ble kåret til «Årets navn 2011» i norsk sjømatnæring. Leder podcasten “Hekta på Havbruk”.

 

Ole Troland er fra Austevoll der familien har oppdret­tsanlegg, og er fiskerikandidat fra UiT. Han er styremedlem i Troland Lakseoppdrett AS og jobber i Sjømat Norge.

Spørsmål 1: Hva anser du som mest miljøvennlig; matfiskoppdrett i lukkede anlegg på land eller i åpne merdanlegg i sjøen?

Spørsmål 2: Bør Norge akseptere lavere kvoteandeler av nvg-sild, makrell og kolmule enn vi har i dag for å få på plass en forsvar­lig og bærekraftig forvaltning av disse viktige pelagiske bestandene?

Spørsmål 3: I dag står de 20 største fiskebåtrederiene for 1/3-del av den totale fangstverdien og de 10 største oppdrettsselska­pene for nesten 2/3-deler av lakseproduksjonen i Norge. Har dette vært en politisk villet utvikling?

 

 

Vårt panel er delt. Begge fiskerne mener at matfiskproduksjon av laks må være mest miljøvennlig i lukkede anlegg på land. Oppdret­terne heller til at det er mer miljøvennlig i sjøen. Landbaserte anlegg krever ofte stor plass og betydelige inngrep i naturen.

 

Spørsmål 1: Hva anser du som mest miljøvennlig; matfiskoppdrett i lukkede anlegg på land eller i åpne merdanlegg i sjøen?

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå