Sundnes kommentar
Bunnfallets oppstandelse
Nature-artikkelen har Norge som «en av verstingene» med et utslipp på 26 millioner tonn CO2 gjennom trålfiske. Det er mye.

Det var en av de sakene som kommer rekende inn i fiskerinæringen via ordinær presse og sosiale medier. Det var endatil en sak som var publisert i det prestisjetunge forskningstidsskriftet «Nature» før Dagblad-versjonen sildret ned til kommentarfeltet i Facebook-samleplassen Fiskerinytt. Sjøsamen, politikeren og geitebonden Geir Tommy Pedersen hentet inn Dagblad-artikkelen med den dramatiske tittelen. «Vi må gjøre noe drastisk», og den heller ikke spesielt lystige undertittelen «Trålfiske frigjør like mye CO2 som all flytrafikk i verden, viser ny forskning». Pedersen selv fulgte opp med: Er det lov å håpe på at dette fører til at trålfisket reduseres til fordel for en mye mer miljøvennlig flåtestruktur?
Nature-artikkelen har Norge som «en av verstingene» med et utslipp på 26 millioner tonn CO2 gjennom trålfiske. Det er mye. Ser vi bort fra at vi ikke vet hvor mye som går videre til atmosfæren, vil det tilsvare 50 prosent av alt norsk utslipp.
Kommentarfeltet til Pedersen ble raskt fylt opp av havfiskere som erklærte artikkelen som svada, kystfiskere som ga den full støtte og fiskeri- og kystsamfunnsviteren Bente Aasjord som imøtegikk den første gruppen. Noen mente man heller burde gå løs på vulkanene på Island.
Vil du lese mer av saken på en enkel måte? "Prøv gratis i 14 dager" uten binding eller forpliktelser, eller logg inn på din bruker.
Logg inn
Prøv gratis i 14 dager
Vi tilbyr 14 dagers prøvetid uten binding eller andre forpliktelser. Alt du registrerer er navn, (firma), epost og egen kode. Etter 14 dager må du selv aktivere abonnement om du ønsker det. Er du allerede abonnent, men har ikke digital bruker? Lag brukerkonto her. Vi knytter det til ditt abonnement. Du kan lese mer om abonnement eller ta kontakt med oss
Få innsikt og oversikt
Et årsabonnement koster 2300,- og gir deg tilgang til alle saker på NorskFisk.no, magasinet Norsk Fiskerinæring samt årboken Norsk Sjømatnæring. Les mer ved å trykke “Bli abonnent”.