Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 – 2022

Lukk

NF's blå

Månedens Gullfisk

Leder

Guldens Lupe

Historiske godbiter

Geir Ove Ystmark

Sandøys kommentar

Leder

Månedens intervju

Hempels kommentar

Cud Cluster

Bjarnasons kommentar

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Fisk og Forskning

Duellen

På tampen fra Provence

Duellen

Ferdigsnakka

Vinderen Sjømat og Delikatesse AS:
Fra null til 15 millioner på fem år

Etter fem år med knallhard jobbing begynner resultatene å komme. Alle piler peker rett vei.

Stian Jakobsen (49) er daglig leder og hovedeier av Vinderen Sjømat og Delikatesse AS på Vinderen i Oslo. Det er fortsatt et stykke igjen til han matcher omsetningen til Georg A Nilsen i Bogstadveien og O Fjelberg i Bygdøy Alle, men så er da også fiskebutikken på Vinderen fortsatt en ungsau i forhold til de to andre. (Foto: Torbjørn Rasmussen)
Publisert: 27. juni 2022

Et mer kjøpesterkt publikum enn folk som sokner til Vinderen på beste Oslo vestkant skal man lete lenge etter. Knapt noe leer på øyelokket selv om hummeren passerer 800 kroner per kilo. Slik sett ligger Vinderen Sjømat og Delikatesse midt i smørøyet. Tro like­vel ikke at Stian Jakobsen og hans medaksjonærer får noe gratis. Etter fem år med knallhard jobbing begynner resultatene å komme. Alle piler peker rett vei. Men fortsatt dreier alt seg om ikke å miste fokus; om ikke å bli arrogant og selvgod! Det er den dy­peste fallgruven.

Stian Jakobsen (49) er født og oppvokst på Myre i Vesterålen, der begge foreldrene jobbet hos Gunnar Klo AS. Også besteforeldrene har bakgrunn fra fiskeindustrien. 16 år gammel flyttet han til Oslo. Etter videregående på Berg noen solide steinkast unna Ullevål stadion, ventet militæret. Deretter fikk han jobb hos Røa Fisk på Røa. Han var jo fra Nord-Norge! Det var høsten 1994, og der likte Stian seg så godt at han ble værende. Siden har han stått bak en fiskedisk.

— Da innehaveren av Røa Fisk bestemte seg for å slutte, gikk far og jeg sammen om å overta. Vi leide lokalene av Jens Evensen, og da senteret skulle ombygges og rennoveres inngikk vi en fran­chise-avtale med Meny. Det var ikke noe vi ønsket i utgangspunk­tet, men begge kom til at vi ikke hadde noe valg. Kort sagt; vi eide og drev fiskeavdelingen hos Meny på Røa fra 1999 til 2016. På det meste var omsetningen rundt fem millioner kroner i året. Da far måtte gi seg på grunn av dårlig helse, drev jeg alene i flere år før jeg bestemte meg for å etablere egen butikk. Meny-konseptet passet meg ikke lenger og vi skiltes som gode venner, forteller Jakobsen. Han fortsetter:

Vinderen ligger i Vestre Aker bydel i Oslo. I bydelen, som også omfatter hele Holmenkollåsen, bor det vel 50.000 mennesker. Et mer kjøpesterkt publikum enn det butikkene i Vinderen-Torvet retter seg mot skal man nok lete lenge etter.
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Det er rakfisk i lufta

Nils Olaf Noraker i Aurdal teller heller opplevelser enn tonn.

Oda bringer fisken helt hjem

Månedens Gullfisk

Carl-Erik Arnesen

Månedens gullfisk har gjort det meste. Nå blir han sjef for STIM.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå