Vinderen Sjømat og Delikatesse AS:
Fra null til 15 millioner på fem år
Etter fem år med knallhard jobbing begynner resultatene å komme. Alle piler peker rett vei.
Et mer kjøpesterkt publikum enn folk som sokner til Vinderen på beste Oslo vestkant skal man lete lenge etter. Knapt noe leer på øyelokket selv om hummeren passerer 800 kroner per kilo. Slik sett ligger Vinderen Sjømat og Delikatesse midt i smørøyet. Tro likevel ikke at Stian Jakobsen og hans medaksjonærer får noe gratis. Etter fem år med knallhard jobbing begynner resultatene å komme. Alle piler peker rett vei. Men fortsatt dreier alt seg om ikke å miste fokus; om ikke å bli arrogant og selvgod! Det er den dypeste fallgruven.
Stian Jakobsen (49) er født og oppvokst på Myre i Vesterålen, der begge foreldrene jobbet hos Gunnar Klo AS. Også besteforeldrene har bakgrunn fra fiskeindustrien. 16 år gammel flyttet han til Oslo. Etter videregående på Berg noen solide steinkast unna Ullevål stadion, ventet militæret. Deretter fikk han jobb hos Røa Fisk på Røa. Han var jo fra Nord-Norge! Det var høsten 1994, og der likte Stian seg så godt at han ble værende. Siden har han stått bak en fiskedisk.
— Da innehaveren av Røa Fisk bestemte seg for å slutte, gikk far og jeg sammen om å overta. Vi leide lokalene av Jens Evensen, og da senteret skulle ombygges og rennoveres inngikk vi en franchise-avtale med Meny. Det var ikke noe vi ønsket i utgangspunktet, men begge kom til at vi ikke hadde noe valg. Kort sagt; vi eide og drev fiskeavdelingen hos Meny på Røa fra 1999 til 2016. På det meste var omsetningen rundt fem millioner kroner i året. Da far måtte gi seg på grunn av dårlig helse, drev jeg alene i flere år før jeg bestemte meg for å etablere egen butikk. Meny-konseptet passet meg ikke lenger og vi skiltes som gode venner, forteller Jakobsen. Han fortsetter: