Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2021

NF's blå
Leder
Sandøys kommentar
Månedens intervju
Før stortingsvalget 2021
Hempels kommentar
Månedens Gullfisk
Minneord
Nyheter fra Nofima
Ferdigsnakka
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
60 år i sjømatnæringen
Sundnes kommentar
Nye investeringer
Nye investeringer
Nye investeringer
På tampen fra Provence
Duellen
Fisk og Forskning
Smånytt fra sjømatnæringen
Bok på kroken
Lek med tall
Meningspanelet
INGES hjørne
Geir Ove Ystmark

Hempels kommentar

FAO forventer lavere produksjon og handel

Etter ett år med COVID-19 begynner vi å få en viss peiling på hvordan pandemien vil påvirke næringsvirksomheten i forskjellige bransjer.

For første gang på 60 år kan vi registrere nedgang i verdens produksjon av oppdrettet fisk og skalldyr. I følge FAO falt produksjonen i 2020 med 1,4 prosent.
Utgave nr. 1

Etter ett år med COVID-19 begynner vi å få en viss peiling på hvordan pandemien vil påvirke næringsvirksomheten i forskjellige bransjer. Det har vært relativt enkelt å spå at hotell- og res­taurantnæringen ville få problemer. Likeså at flyselskapene ville komme i vanskeligheter. Men hva med fiskeri- og oppdrettsnærin­gen?

Tidligere sa vi til hverandre at alle må ha mat. Derfor vil ikke denne pandemien påvirke sjømatsektoren like mye som andre næring­er. Likevel spår FAO at vi nok vil føle det. Mot slutten av 2020 kom nemlig FAO med flere korte analyser av hvordan COVID-19 kan komme til å påvirke sjømat.

 

 

Produksjon

FAO forventer at tilførselen av sjømat vil avta i 2021 på grunn av smittevernstiltakene. Likeledes vil også forbruk, priser og handel også. Selv om det er betydelige forskjeller i de ulike markedssegmentene, har den samlede etterspørselen blitt svekket, noe som påvirker næringen negativt. I tillegg må næringen også forholde seg til kostbar logistikk, operative utfordringer og utbredt usikkerhet.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå