Magasin 1 – 2021 Innholdsfortegnelse Se alle utgaver Innhold nr. 1 – 2021 Lukk NF's blåLederSandøys kommentarMånedens intervjuFør stortingsvalget 2021Hempels kommentarMånedens GullfiskMinneordNyheter fra NofimaFerdigsnakka med60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringen60 år i sjømatnæringenSundnes kommentarNye investeringerNye investeringerNye investeringerPå tampen fra ProvenceDuellenFisk og ForskningSmånytt fra fiskerinæringenBok på krokenLek med tallMeningspaneletINGES hjørneGeir Ove Ystmark Fisk og Forskning Det ferskeste innen frysing Vi gir et innblikk i innfrysning med saltlake og litt annet som... NF's blå Aktuelle kommentarer nf's blå nr. 1 - 2021 Muligheten for å produsere fem millioner tonn laks per år innen 2050 er større i dag enn noen gang. Leder Meningspanelet Meningspanelet nr. 1-2021 Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned... Valgkamptemaer:Heftige strukturdebatter venter Kunststykket å vinne høstens valg blir nok litt for vanskelig for Erna og hennes medspillere. På de siste meningsmålingene har Høyre, KrF og Venstre så... Les mer Før stortingsvalget 2021 Tilbakefall av strukturkvoter I forkant av høstens stortingsvalg med spørsmål til partienes fiskeripolitiske talsperson, skal vi se nærmere på hva de mener om fordelingen av strukturkvoter og inndelingen... Les mer Siden Sist 14. november 2024 Reduserte resultater og rekordhøye kostnader 14. oktober 2024 Satser på sjømatnæringen i Hele Norge eksporterer 10. oktober 2024 Stingray overtas av danske Nova Holdings 25. april 2024 Rekordbesøk i Barcelona 19. april 2024 Ny fiskeri- og havminister 6. februar 2024 Marel og MMC inngår partnerskap 5. februar 2024 Rekordmange oppdrettslaks døde i sjøen Les alle 60 år i sjømatnæringen 1960-tallet «Norsk Fiskerinæring»s 60-årsjubileum I 2021 fyller vi 60 år. Det har vi tenkt å markere... Ferdigsnakka med Carl-Emil Kjølås Johannessen Han jobber med å analysere og verdivurdere sjømatselskapene på Oslo Børs for å hjelpe investorer med å plukke de beste aksjene. Les mer INGES hjørne TIDER SKAL HENRULLE Inge Halstensen er 75 år og strøket i manntallet. Men som skribent... Månedens Gullfisk Børge Soleng Månedens gullfisk går til mannen som begynte året i næringens mest krevende... Geir Ove Ystmark Tar ordet Fra Sumer til Norveg: En annerledes historie om verden Vår første riksveg er kystlinjen fra sør til nord. Den ga oss... Månedens intervju SVEIN OVE HAUGLAND NORGES RÅFISKLAG HAR EN LANG tradisjon med å rekruttere sine ledere internt.... Nye investeringer «Olympic Prawn» imponerer Nye investeringer Nytt filétanlegg i Senjahopen I løpet av januar var produksjonen godt i gang Nye investeringer Etterlengtet «Havskjer» i gang Nå er 80-metringen klar til å ta for seg kvotene. 2020 — det vanskelige corona-året! Som alltid ved et nytt år ser vi nærmere på det året... Lek med tall Eksportåret 2020 Ser vi coronaåret 2020 under ett økte faktisk eksportkvantumet. Fiskehav taklet krevende førsteår Sammenslåingen av Skagerrakfisk og Rogaland Fiskesalgslag var den naturligste ting av verden Hempels kommentar FAO forventer lavere produksjon og handel Etter ett år med COVID-19 begynner vi å få en viss peiling... Så samles vi til høsten? Noen er frempå med fysiske samlinger alt i vår. Noen satser på... Sundnes kommentar Gå til silda og bli vis Den tallrike silda med sine ulike tilpasninger, lokaliseringer og gytetider er som... Nyheter fra Nofima Laksen inn med teskje? Fjordkjempe med spredt næring Her starter vår nye serie om norske fjorder. Vi begynner med Sognefjorden. Sandøys kommentar «Om jeg hamrer eller hamres» Vips så står man midt oppe i en diskusjon som man så... På tampen fra Provence Dagdrømmerne En av fantasiene til dagdrømmerne er at de vil si opp EØS-avtalen... Duellen Test dine sjømatkunnskaper! Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine... Minneord Minneord om Odd Steinsbø Bok på kroken Laksefeber Smånytt fra fiskerinæringen Smånytt fra sjømatnæringennr. 1 – 2021