Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 – 2022

Innholdsfortegnelse Se alle utgaver

Innhold nr. 5 – 2022

Lukk

NF's blå

Månedens Gullfisk

Leder

Guldens Lupe

Historiske godbiter

Geir Ove Ystmark

Sandøys kommentar

Leder

Månedens intervju

Hempels kommentar

Cud Cluster

Bjarnasons kommentar

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Fisk og Forskning

Duellen

På tampen fra Provence

Duellen

Ferdigsnakka

Månedens intervju

LINDA LITLEKALSØY AASE

Det jeg liker best ved SalMar er at man har kostnadseffektivi­tet under...
NF's blå

nf’s blå nr 5 – 2022

Å tro at en rødgrønn regjering vil reversere en skjerpelse av formuesskatten foreslått av en Høyre-ledet regjering, kan vel best beskrives som naivt.

Leder
INGES hjørne

Nei, de er ikke lenger våre brødre!

Vi delte broder­lig argumentene for felles overlevelse. Bosetting og sysselset­ting i distriktene...

Oppdrett i lukkede merder

Nykommeren Purecod AS, som nylig fikk ver­dens første tillatelse til å drive oppdrett av torsk i lukkede systemer i sjø
Les mer
Geir Ove Ystmark
Tar ordet

Nok en utvalgsrapport i rekken?

Det er på tide å gi fiskeripolitikken et industrielt innhold!
Les mer

Siden Sist

10. april 2025

Følg fremleggelsen av Havbruksmeldingen

10. april 2025

Charles A. Aas ny adm. direktør i Råfisklaget

8. april 2025

Tiden beste første kvartal

18. mars 2025

Ministermøter i uvisshetens USA

7. februar 2025

Nytt utvalg for fremtidens matsystem

6. februar 2025

ECOnnect Energy nasjonal EOY-vinner. Br. Karlsen får bærekraftspris

5. februar 2025

ABB skal levere til Arctic Seafarm

Les alle
Cud Cluster
Sjømatklynger

Hele fisken, hele året, hele kysten

Målet er å få mer verdi ut av hver enkelt torskefisk og...
Ferdigsnakka

Lene Frost Andersen

Ekspertgruppen hun har ledet er enig om at vi bør fortsette med...

«Alle» er enige om at det er tid for handling. Lønnsomhet, bearbeidingsgrad og kamp om råstoff er gode argumenter. Tilføy grønn omstilling, fiskekriminalitet og dis­triktspolitikk, og stemningen er satt.

Leder
Sideblikk
Fisk og Forskning

De etterlengtede dødslistene

Å rapportere død fisk er en lite lystig plikt. Dødstallene man dermed...

Norges 45 største oppdrettsfirma

Bare i fjor økte produksjonen av laks og ørret med 10 prosent,...

Laks i lukket:
Status og veien videre?

Om næringen ikke løser utfordringene med lakselus, rømming og produksjonstap, er en overgang til lukket rett og slett uunngåelig.
Les mer
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 5-2022

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema.
Les mer

Lukket avdeling

Sandøys kommentar

Nye generasjoner fiskere

Det var en annen tid. Hverdagen er totalt annerledes, med ordnede vakter...

Smånytt fra sjømatnæringen
nr. 5 – 2022

Ser bra ut for fiskene!

Ingen av våre ti kommersielt vik­tigste arter er rødlistet. Alle er livskraftige.
Guldens Lupe

Niøyer — Petromyzontidae

De knallharde tennene bores inn i vertens kjøtt, og benyttes også som mothaker for feste til fisken de lever av.
Les mer

Vinderen Sjømat og Delikatesse AS:
Fra null til 15 millioner på fem år

Etter fem år med knallhard jobbing begynner resultatene å komme. Alle piler peker rett vei.
Les mer

Siden Sist

10. april 2025

Følg fremleggelsen av Havbruksmeldingen

10. april 2025

Charles A. Aas ny adm. direktør i Råfisklaget

8. april 2025

Tiden beste første kvartal

18. mars 2025

Ministermøter i uvisshetens USA

7. februar 2025

Nytt utvalg for fremtidens matsystem

6. februar 2025

ECOnnect Energy nasjonal EOY-vinner. Br. Karlsen får bærekraftspris

5. februar 2025

ABB skal levere til Arctic Seafarm

Les alle
Historiske godbiter

Å finne fisk fra fly

En av firmaets ansatte ble plukket ut for å være med opp...
Månedens Gullfisk

Marte Sleire Hatlevik

Gullfisken går til en ung kvinne med nytt stort ansvar innen oppdrett....
Bok på kroken

De som druknet mest

Duellen

Test dine sjømatkunnskaper! 5 – 2022

Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine...
Sundnes kommentar

Pukkellakspustepause
— så lenge det varer!

På tampen fra Provence

Annerledeslandet

Selv om prisene på laks og hvit­fisk er «all time high» koster...
Bjarnasons kommentar

Positiv utvikling på Island

Kravet om økt kvalitet fra de markedene som betaler best, har gjort det nødven­dig for hele næringen å prioritere kvaliteten på en helt annen måte...
Les mer
Hempels kommentar

Skylapper og navlebeskuing

Vi ser frem til årets messe med ekstra spenning. Omsider skal vi få en skik­kelig, gammeldags messe med personlig fremmøte
Les mer
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå