

Nicolai Tangen gjør det. NRK gjør det. Musikknerder gjør det. Fluefiskere gjør det. Og også ganske mange formidlingsvillige folk i norsk sjømatnæring har gjort og gjør det: Får sagt sitt i en podkast. Her er de — og poenget med å snakke fisk på en annen måte.
«Kan du forklare enkelt hva en brønnbåt er og hvorfor vi trenger den i oppdrett?» Det er Astrid Stenvold som spør, Pål Vidar Ramberg som svarer. Begge er på jobb i Nordlaks AS, begge er om bord og på broa i brønnbåten «Harald Martin». Men de har ganske ulike roller. Ramberg er overstyrmann og på vant plass i skipperstolen. Stenvold er innholdsprodusent og skal gjennomføre intervjuet som blir Nordlaks’ neste podkast.
Sammen med sitt team har hun sørget for at mikrofoner og kameraer fanger opp det hele. Nordlaks er et av få oppdrettsselskap med egen podkast, som Stenvold og kommunikasjonsrådgiver Kolbjørn Hoseth Larssen har ansvaret for.

— Vi har jo en kommunikasjons- og markedsavdeling i Nordlaks, og med fem personer pluss en lærling har vi kompetansen «in house». Det var ganske kort vei fra ide til å sette i gang med produksjonen, sier Larssen.
— Vi tenkte at dette er en plass vi bør være, Det er mange som hører på podkaster, og det er en populær plattform. Skal vi ut med informasjon og kunnskap om oppdrett, bør man være til stede i lydformat. Nordlaks er allerede på Facebook, Instagram, Snapchat, Tik Tok og Linkedin, og det var naturlig å prøve ut denne plattformen også, legger han til. De så samtidig at det ikke var så mange sjømatnære podkaster der ut.