Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Aktuelt

Tilbake til forsiden

Innhold nr. Aktuelt

Årlige oversikter
Stilling ledig
Kommentar
Kommentar
Sundnes kommentar
Kommentar
Kommentar
Kommentar
Brev fra leserne
Årlige oversikter
Årlige oversikter
Minneord
Årlige oversikter
Kalender
Årlige oversikter
Årlige oversikter
Kalender
Årlige oversikter
Årlige oversikter
Bok på kroken
Aktuelt
Aktuelt
Guldens Lupe
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Minneord
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Minneord
Aktuelt
Aktuelt
Fisk og Forskning
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Sundnes kommentar
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Kalender
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt
Aktuelt

Fra ord til handling med Seafood Talks!

Bli med på Seafood Talks 2025 tirsdag 11. november på Hotel Bristol i Oslo sentrum!

Publisert: 23. oktober 2025

– Tirsdag 11. november blir sjette gang vi arrangerer en havbrukskonferanse midt i Oslo sentrum. Tidligere år har den samlet rundt 300 deltakere og vi håper på samme oppslutning i år. Hit kommer oppdrettere fra sjø og land, leverandørbransjen, finansfolk, FoU-miljø, forvaltning og politikere, forteller arrangør Therese Tande i Seafood Talks/Norsk Fiskerinæring.

– Det startet som “Laks på land” i 2019 – den aller første samlingen for de som satset på matfiskoppdrett på land. Siden har vi utvidet tematikken. I år som tidligere er det fortsatt fokus på nye driftsformer som landbasert, lukket/nedsenket i sjø og til havs, og i år kanskje mer fokus på veien fremover. Her blir siste statusoppdatering, erfaringsutveksling og pekepinn på hvor bransjen er på vei. Årets foredragsholdere er helt i kjernen av der det skjer og representerer noe av mangfoldet i bransjen. Fra nord til sør, på land til havs, men også utenfor Norges grenser. Vi har med gründeren som har lykkes (Stingray m/luselaser) til verdens største oppdrettsselskap (konsernsjef Vindheim i MOWI ASA). Og så vet vi jo at det som skjer i pausene – mennesker imellom – er helt sentralt, fortsetter hun og legger til;

– At også sentrale politikere deltar betyr mye. Havbruksmeldingen som ble levert tidligere i år skulle meisle fremtidens havbruksregulering. Slik ble det ikke. Den ble sendt tilbake til regjeringen etter et såkalt “havbruksforlik” på stortinget. Siden har det kommet et nytt Storting og ingen vet hvor vi ender. Vi håper konferansen vil gi innsikt og oversikt, og kanskje noen retningssnorer på hvordan vi kan gå fra ord til handling – derav årets tittel.

Noen av årets foredragsholdere på Seafood Talks 2025. I tillegg kommer nye stortingspolitikere.

Statsråden stiller

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss deltar og stiller blant annet opp til “Seafood Talks Spørretime”, hvor salen inviteres til å stille henne spørsmål i plenum.

– Det gir deltakerne en unik mulighet til å løfte sine kjernesaker. Vi ønsker å bygge broer med en åpen og ærlig dialog. Hotel Bristol er en perfekt ramme for å lykkes med det. At vi i debatten mot slutten av dagen også møter partienes nye sjømatpolitiske talspersoner på Stortinget forsterker dette, sier Tande.

Gjennom en hel dag med tett fagprogram, debatter, svært relevante sidearrangement v/Norsk Industri og Salfjord, er det ekstra hyggelig å møtes til middag i Bristol festssal på kvelden.

– Det må være et av årets hyggeligste konferansemiddager! Vi opplever at folk som normalt ikke deltar på slikt kommer – at det faktisk er veldig hyggelig. Tradisjon tro serveres tre retter med laks fra Salmon Evolution som hovedrett. Vi får også høre litt om reisen den har vært på fra konsernsjef Trond-Håkon Schaug-Pettersen. At vi kan servere landbasert laks på en konferanse som jo startet som “Laks på land” er utrolig gøy og det beste beviset på at man kan lykkes! Vi ønsker i alle fall alle som har sitt virke innenfor næringen – eller ønsker mer kunnskap – hjertelig velkommen, avslutter hun.

For mer info og påmelding se: https://norskfisk.no/seafoodtalks

Andre saker

Lukket i sjø:
Vårslipp for lukket

Konturene av en ny æra for norsk havbruksnæring.
Sundnes kommentar

Når filéten blir et kunststykke

«Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og...

Matfisk på land:
Full fres i startgropa

Her skal det dreie seg om landbasert matfiskproduksjon av laks og ørret...
Tilbake til forsiden
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå