Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Nyheter

Tilbake til forsiden

Innhold nr. Nyheter

Lukk

Årlige oversikter

Stilling ledig

Kommentar

Kommentar

Sundnes kommentar

Kommentar

Kommentar

Kommentar

Brev fra leserne

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Minneord

Årlige oversikter

Kalender

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Kalender

Årlige oversikter

Årlige oversikter

Etter Seafood Talks 2024

Norsk laksenæring i omstilling, 22. oktober 2024 Hotel Bristol Oslo

Publisert: 1. november 2024

Takk så mye for sist! Hotel Bristol Oslo var en flott ramme for et program som strakk seg fra kl. 10 til 17 med påfølgende festmiddag og mingling utover kvelden.

Sidearrangementene i forkant og etterkant ga en ekstra dimensjon til årets arrangement; Norsk Industri i samarbeid med Seafood Talks inviterte til gratis frokostseminar om havbruk til havs og overordnet konsekvensvurdering ved DNV/Åkerblå (fra kl. 0730-09), mens Salfjord AS presenterte sine planer for landbasert matfisk (fra kl. 1715-18).

En ekstra takk til til Salmon Evolution for fantastisk laks til hovedrett, og til utstillere som stilte på stands i foajeen utenfor møtesalen:

  • Blue Lice AS
  • Brødrene Dahl AS
  • Clarify ASClarify AS
  • EasyX 
  • KPMG
  • Moleaer
  • VAQ AS

Seafood Talk 2024 samlet ca. 350 personer fra alle deler av næringen. Selv om årets konferanse nå er historie, vil årets tema “norsk laksenæring i omstilling” fortsette med uforminsket kraft.

OBS! OBS! Flere har etterlyst dato for neste års konferanse. Hold av tirsdag 11. november 2025 for Seafood Talks 2025. Det blir som tidligere en heldagskonferanse med festmiddag på kvelden. Sted: Hotel Bristol Oslo (som åpner ny spaavdeling innen den tid). Ekstra aktuell mtp stortingsvalget i september og ny regjering fra medio oktober.

  • Under følger programmet for Seafood Talks 2024 med lenker til presentasjoner i pdf. Trykk på foredragsholder for å se presentasjonen.

  • Foredragene ble også filmet og publiseres på plattformen BlueTalk i uke 45. Egen lenke og informasjon om tilgang sendes på mail til alle deltakere av Seafood Talks for eksklusiv tilgang frem til nyttår.
  • Se presentasjonen til DNV/Åkerblå av den overordnede konsekvensvurderingen for havbruk til havs. Følg link for film av presentasjon (ekstern link til åpen side BlueTalk)
  • Digital versjon av årets “Oppdrett på land, lukket i sjø og langt til havs”.
    • Del 1: Matfisk på land.
    • Del 2: Lukket i sjø.
    • Del 3: Havbruk til havs
  • Politikerdebatten “I Wanna Be Your Man” publiseres her medio november.

Seafood Talks 2024: Norsk laksenæring i omstilling

10:00

Åpning og velkommen!
Therese Tande, daglig leder Norsk Fiskerinæring og Seafood Talks

10:10

På tomannshånd med Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss
Samtalepartner Thorvald Tande, redaktør Norsk Fiskerinæring

10:30

Hvilke ambisjoner har norsk oppdrettsnæring om videre vekst?
Geir Ove Ystmark, adm. direktør Sjømat Norge
Frank Bakke-Jensen, Fiskeridirektør

10:50

Hva kan vi forvente i den nye havbruksmeldingen for oppdrett?

Martin Bryde, partner og leder for sjømatavdelingen Wikborg Rein Advokatfirma

11:00-11:30

Kaffe- og pauseservering

11:30

Octopus’s Garden
Status: landbasert matfiskoppdrett, oppdrett i lukkede eller semilukkede anlegg og havbruk til havs

Therese Tande, daglig leder Norsk Fiskerinæring / Seafood Talks

11:40

Across the Universe
Matfiskoppdrett på land; Hvilke erfaringer kan vi trekke så langt?

Kolbjørn Giskeødegård, direktør sjømat Nordea Markets Corporate Finance

11:55

A Long and Winding Road
Utfordringer, fallgruver og veien videre for landbasert matfiskoppdrett av laks og ørret – hjemme og ute.

Trond Håkon Schaug-Pettersen, CEO Salmon Evolutions og Atle Eide, styreleder Nordic Aqua Partners

12:20

Magical Mystery Tour
Hvordan tenker de børsnoterte selskapene fremover?

Nina Stangeland, CSO Grieg Seafood ASA og Henning Beltestad, CEO Lerøy Seafood Group ASA. Gustav Witzøe, styreleder SalMar ASA, måtte melde avbud.

13:00-14:00

Lunsj

14:00

All Things Must Pass!
Hvilke konkrete grep kan og må næringen ta for å redusere dødeligheten?

Edgar Brun, fagsjef/tidl. avdelingsdirektør Fiskehelse og fiskevelferd, Veterinærinstituttet

14:15

We Can Work it Out
Hva vet vi om veien videre mot et lusefritt matfiskoppdrett i sjø? Er det mulig å lykkes?

Sondre Eide, CEO Eide Family AS, Åsa Maria O. Espmark, forskningssjef Nofima AS
 og Svein-Gustav Sinkaberg, CEO Sinkaberg AS

14:35

I´ll Follow The Sun!
Norske utstyrsleverandører til fiskeoppdrett må følge nøye med. Hvor går veien videre og hva vinner frem av nye teknologiske løsninger – i Norge og ute? Hvor ser man de største mulighetene for vekst, og hva er de største hindrene man må over?

Knut Nesse, CEO AKVA group ASA

Bernt A. Lilliestråle, CEO Moen Marin / konsernledelse ScaleAQ Group

15:00

Help!
Norge har et lovfestet mål om å bli et lavutslippssamfunn innen 2050 – i alle sektorer. Hvordan i all verden skal vi kutte klimagassutslippene fra fiskeoppdrett samtidig med vekst i produksjonen?

Shraddha Mehta, forsker SINTEF Ocean

15:10

With a Little Help from Some Friends
Norsk oppdrettsnæring står i en omstilling. Hva kreves av myndigheter og næringsliv for å utløse vekstambisjonene?

Dag Standal, Vice President DNB Seafood, Lars Nehru Sand, politisk kommentator NRK, Henning Lund, senior partner Pareto Securities AS og Inge Berg, gründer og eier Nordlaks Holding AS

15:30

Kaffe- og pauseservering

16:00

I Wanna Be Your Man!
Valgkampen har startet. Politisk paneldebatt med partienes sjømatpolitiske talspersoner.

Bengt Rune Strifeldt (FrP), Olve Grotle (Høyre), Tarjei Svalbjørg (Venstre),
Willfred Nordlund (Senterpartiet), Statssekretær Even Tronstad Sagebakken (Arbeiderpartiet)
Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Rasmus Hansson (MDG).


17:00

Avslutning ved Thorvald Tande

18:30-

Festmiddag m/aperitiff og sosialt utover kvelden
Sted: Bristol Hall, Hotel Bristol Oslo

Aperitiff fra kl. 18:30, vi går til bords ca. kl. 19:00.

Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå